Kategorije Sport

VIDEO Potukli se na cesti na reliju, jedva su pobjegli pred jurećim autom

Širi dalje

Tučnjava je trajala više od minutu, ali je policija uspjela na vrijeme reagirati. Sukobljena skupina uklonjena je s ceste, a samo desetak sekundi kasnije projurio je automobil u punoj brzini.



Nevjerojatna snimka stiže s WRC Croatia Rally koji je danas ušao u posljednji dan. Naime, iz videa koji se pojavio na internetu vidi se da se skupina muškaraca sukobila na stazi na kojoj voze WRC automobili.

Na snimci se mlati više muškaraca, a nije poznato gdje je točno nastala. Na snimci se dobro čuje hrvatski jezik, a nije poznat motiv sukoba.  Na snimci je i jedan policajac koji pokušava zaustaviti sukob.

Tučnjava je trajala više od minutu, ali je policija uspjela na vrijeme reagirati. Sukobljena skupina uklonjena je s ceste, a samo desetak sekundi nakon toga prošao je automobil u punoj brzini. Pobjegli su praktički u zadnji čas, a zadnji je na cesti ostao redar. On je bio tik uz cestu kad je velikom brzinom doletio auto koji je doslovno proletio tom dionicom.

Organizatori su osudili ovaj događaj, a komentari pljušte sa svih strana.

– Na 300-400 tisuća ljudi, ako su se dvojica potukla, mislim da smo dobri. Ono nije bila lijepa snimka. Prošle godine bio sam u organizaciji, znam što znači kad se netko ne želi maknuti. U prvom laufu su svi na mjestima, a onda se opuste i onda bude svega i svačega – rekao je automobilist Juraj Šebalj u programu HTV-a.

Oglasio se i organizator.

“Najoštrije osuđujemo ponašanje neodgovornih pojedinaca prikazano u videu. Ove scene u niti jednom svom dijelu ne prikazuju istinsku navijačku zajednicu koja strastveno prati automobilistički sport i automobilistička natjecanja. Svojim neodgovornim ponašanjem akteri ovih scena nisu u opasnost doveli samo svoje živote već i službene osobe, volontere natjecanja te natjecateljske posade.

Kao što je vidljivo na snimci, službeno osoblje i naši volonteri učinili su sve, riskirajući svoje živote, kako bi ovaj događaj spriječili te osigurali cestu. U dogovoru s nadležnim službama podnijet ćemo službenu prijavu i tražiti da se akteri pronađu i najoštrije sankcioniraju. Ovakvim scenama i osobama ovakvog ponašanja jednostavno nije i ne smije biti mjesto na našim niti bilo kojim sportskim događajima niti uz natjecateljske trase”, piše Organizacijski odbor WRC Croatia Rally 2023.

Reli završava danas s četiri brzinska ispita, po dva puta se vozi od Trakošćana do Vrbna te od Zagorskih Sela do Kumrovca.

Inače, Elfyn Evans ulazi u odlučujuću nedjeljnu etapu s prvom pobjedom na Croatia Rallyju nadohvat ruke, čime bi prekinulo niz neuspjeha koji je započeo još u listopadu 2021. godine.

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vučemilović: “Oni su dva puta doveli HDZ na vlast pa ih nitko nije zvao žetonima”

Sve su jasniji obrisi nove parlamentarne većine. Detalji se još ne znaju. Tko će je…

5 sekundi prije

Vrkljan pisao Grbinu: Raskrinkao sam tvoju podavlu “desnim strankama”

Nakon što ga je prozvao na press konferenciji Milan Vrkljan bivši saborski zastupnik, uputio je…

1 sat prije

Alen Vitasović ogorčen na Hajduk: “Hvala Ti ča mi svako lito s*ebeš”

Nakon poraza od Varaždina  na Poljud, Alen Vitasović poslao je vrlo ljutitu poruku splitskom nogometnom…

10 sati prije