Kategorije Sport

Vlašić dao prvi intervju za novi klub, otkrio što je prevagnulo da dođe u Italiju

Širi dalje

Nikola Vlašić ovu će sezonu provesti na posudbi u Torinu u koji stiže iz West Ham Uniteda. Bit će mu to četvrti inozemni klub u karijeri, nakon Evertona, moskovskog CSKA i West Hama, koji ga je pustio na jednogodišnju posudbu, s time da talijanski klub nakon nje ima pravo otkupa njegovog ugovora.



Prošle sezone Torino je s Ivanom Jurićem na klupi zauzeo 10. mjesto na ljestvici Serie A, a novu sezonu će započeti u subotu gostovanjem kod Monze, novaka u talijanskom prvenstvu. Vlašić se predstavio navijačima u novom klubu u kojem će igrati s brojem 16.

“Ja sam čovjek koji naporno radi, volim trenirati i uvijek dajem maksimum na terenu. Znam da je Torino klub u kojem se tako i mora raditi”, u uvodu je rekao Vlašić, a potom objasnio što je prevagnulo da dođe u Torino:

“Donio sam dobru odluku”

“Igranje u Serie A i igranje za Torino sa sjajnim trenerom. Složio sam dijelove te slagalice i mislim da sam donio dobru odluku. Jurić je sjajan trener, u Hrvatskoj ga svi poštuju. Iz istog smo grada, to je dobra poveznica između nas.”

Vlašić je potom u svom prvom intervjuu za službene internetske stranice kluba podsjetio da dolazi iz sportske obitelji i da se u mladosti bavio s više sportova prije no što se odlučio za karijeru nogometaša.

 

Nada se da će igrama u Torinu osigurati status reprezentativca za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

“Italije nažalost neće biti ondje, iako to ona zbog sjajnih igrača zaslužuje. No katkad je u nogometu potrebna i sreća. Hrvatska ima sjajnu momčad, a ja sam njen dio već četiri godine. Nadam se pozivu za Svjetsko prvenstvo, no to će ovisiti o mojim igrama za Torino”, poručio je Vlašić.

Vlašić je za svoj dres odabrao broj 16: “Odabrao sam broj 16. Svidio mi se 8, ali je već bio zauzet, tako da je 8 puta 2 16, pa sam ga odabrao zbog toga. Zatim mi se također sviđa kako mi stoji na leđima.”

Trener Jurić voli hrvatske igrače, cijeni njihovo nogometno umijeće, ali i sposobnost prilagodbe. Vlašića očito posebno cijeni, što je posebno važno, jer Vlašić pripada krugu igrača kojima je iznimno važna podrška trenera.

Vlašić ulazi u najbolje igračke godine i veliki dio njegovog igračkog arsenala tek se treba osloboditi i eksplodirati. Prihvatili li na pravi način ono što će mu Jurić kao trener donijeti, Vlašić bi lako mogao odigrati najbolju sezonu karijere.

Josip Brekalo je igrajući prošle sezone za Torino odigrao najbolju sezonu karijere. Zabio je u prvenstvu sedam golova, uz dvije asistencije, ali i uz još bolje kritike za igru. Brekalo je u jednoj sezoni pod paskom Ivana Jurića postao bitno bolji igrač nego što je bio kad je dolazio iz Wolfsburga.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Milanović: Hvala i slava partizanima!

U selu Lipa, na sjeverozapadu Primorsko-goranske županije, u blizini granice sa Slovenijom, danas je komemorativnim…

2 sata prije

Španjolci pišu: Modrić je donio odluku! Zna se gdje želi igrati sljedeće sezone

Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i 'desetka' madridskog Reala aktualni ugovor s kraljevskim klubom…

2 sata prije

Gvardiol otkrio najstresniji detalj karijere: “Tresao sam se kao prut. Bilo je, uh…”

Joškp Gvardiol je dao interevju za službene kanale društvenih mreža Manchester Cityja. U intervjuu je…

3 sata prije