Kategorije Sport

ŽDRIJEB ZA EURO 2020. Hrvatska otvara s Engleskom na Wembleyju. 14. lipnja

Širi dalje

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini s Engleskom i Češkom, odlučio je ždrijeb Europskog prvenstva. Utakmice se igraju Londonu i Glasgowu. Prvu utakmicu vatreni igraju 14. lipnja protiv Engleza.



EURO 2020. održat će se od 12. lipnja do 12. srpnja sljedeće godine.

Hrvatska je izvučena u skupinu D s Engleskom te pobjednikom play-offa Lige nacija B u kojem će igrati i Srbija. Srbija će igrati u polufinale protiv Norveške, a u finalu protiv Škotske ili Izraela.

Reprezentacije se u ždrijebu bilepodijeljene u četiri jakosne skupine s po šest ekipa. U prvoj je  šest najboljih prvoplasiranih reprezentacija. U drugoj preostale četiri prvoplasirane ekipe (među kojima je i Hrvatska) i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije.

U trećoj jakosnoj skupini su preostale drugoplasirane reprezentacije, a u zadnjoj dvije najlošije drugoplasirane reprezentacije te četiri pobjednika dodatnih kvalifikacija. Dodatne kvalifikacije popunjavaju se po renkingu iz skupina Liga nacija (A, B, C i D)

Budući da se Euro igra u 12 zemalja, reprezentacije koje su izborile plasman na završni turnir, a ujedno su i domaćini, svrstani su u svoje skupine.

Tako je već poznato da će u skupini A (domaćini Rim i Baku) igrati Italija, u skupini B (Kopenhagen, St. Peterburg) Belgija, Rusija i Danska, u skupini C (Amsterdam, Bukurešt) Ukrajina i Nizozemska, u skupini D (London, Glasgow) Engleska, u skupini E (Bilbao, Dublin) Španjolska te u skupini F (München, Budimpešta) Njemačka.

S obzirom na to da je ždrijeb ‘poludirigiran’, unaprijed se zna da će Hrvatska igrati u jednoj od skupina u kojoj su nositelji Italija, Engleska, Njemačka i Španjolska. Hrvatski navijači priželjkuju upravo skupinu F, jer utakmice u Münchenu i Budimpešti bi za igrače Zlatka Dalića bile praktički poput dvoboja na domaćem terenu.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi Vatreni

Najnovije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

9 sati prije

Kaos u tramvaju, potukla se dva starija muškaraca – video

Zagrebački tramvaj broj 6 danas je bio poprište tučnjave dvojice starijih muškaraca. "J**o ti pas…

10 sati prije

Plenković: ‘Ovo je treći predsjednik SDP-a kojeg sam pobijedio. I njega i strica’

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na svečanom otvorenju obnovljene dvorane 'Pietro Ciscutti' Istarskog narodnog kazališta-Gradskog…

10 sati prije