Kategorije Sport

Životna priča Mislava Oršića, igrača koji je potopio Tottenham

Širi dalje

Dinami je u uzvratnoj utakmici osmine finala nadoknadio 0:2 iz Londona protiv Tottenhama i pobjedom 3:2 prošao u četvrtfinale.


Momčad Josea Mourinha u Zagrebu je šokirao Mislav Oršić s dva krasna pogotka u  90 minuta i jednim  još ljepšim u produžecima

Tko je Mislav Oršić

Kao malom glavna igračka mu je bila lopta, a san jednoga dana zaigrati na stadionu u Maksimiru. Sve te snove 26-godišnji Mislav Oršić, zvijezda utakmice Dinamo-Tottenham.

Odrastao je u Španskom s dvije starije sestre, a lopta mu je odmalena bila najvažnija.

“Sjećam se, kad bi mama i tata došli s posla, uvijek bih ih najprije zamolio da idemo u park igrati se s loptom. Još dok sam išao u vrtić počeo sam trenirati nogomet, mislim da sam imao pet godina kad sam počeo trenirati u Zagrebu.

Tamo sam trenirao nekoliko mjeseci i, kada se u Veslačkoj ulici radio novi kamp, najmanju su djecu raspustili i nije bilo treninga. Počeo sam plakati kad su mi rekli da više neću trenirati i tata me onda odveo u Trešnjevku, ali tamo nisu imali tako male uzraste i rekli su mi da zbog toga ne mogu trenirati jer moje godište nema skupinu u kojoj može trenirati.

Kući sam otišao u suzama i tata je bio ljutit jer nisam mogao trenirati, a ništa nije mogao učiniti. Na kraju mu je bilo toliko žao i nakon dva tjedna opet je otišao u Trešnjevku i molio ih da me prime. Pristali su i tako je sve počelo”, prisjeća se Mislav svojih nogometnih početaka.

Nakon toga nizali su se klubovi: Kustošija, Inter iz Zaprešića, Spezia, Rijeka, Celje i zatim odlazak u Koreju.

“U Koreji sam bio tri godine i još pola godine u Kini, imao sam 22-23 godine kada sam otišao u Koreju. Bilo me strah jer nisam znao kamo idem, ali menadžer mi je objasnio da tamo poštuju strance i da je život jako sređen pa se nisam dvoumio, k tome karijera mi nije u tom trenutku cvala i pristao sam”, kaže nogometaš i dodaje kako sada nimalo ne žali zbog te odluke.

Odlazak u Koreju nije označio samo promjenu mjesta boravka i novi klub, odlučio se tada na još jedan važan korak u životu – vjenčanje. Sa Suzanom je u vezi od srednjoškolskih dana i ona mu je najveća podrška od prvog kluba za koji je službe-no zaigrao pa je vjenčanje bilo logičan slijed.

“Dugo smo već bili zajedno, ali odlazak u Koreju je u svakom slučaju ubrzao tu odluku. Zapravo je Koreja odigrala bitnu ulogu u našim životima, tamo sam zaprosio suprugu, tamo smo začeli sina i, moram reći, da nam je na kraju život u Koreji bio odličan”, prisjeća se.

Ponuda iz Dinama došla je u pravom trenutku i sve se dobro poklopilo, povratak u Zagreb odigrao se taman uoči termina za rođenje njihova sina. Uz nogometaše se često vežu i ludi noćni izlasci, ali Mislav kaže kako izlazi rijetko i uopće ne zna koja su mjesta za izlaske “in”.

“Sretni smo što smo opet u Zagrebu. Ne razmišljam sada što dalje, ni što ću raditi kad završim profesionalno igranje, ali siguran sam da će biti nešto vezano za nogomet”, kazao je Mislav u razgovoru za dnevnik ni ne sluteći da će doći dan kada će pregaziti slavni Totttenham.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Stanković se požalio: “Zoran Milanović me nazvao i izvrijeđao”

Emisija "Nedjeljom u 2" u nedjelju se emitirala po 1000. put, a novinar, urednik i…

8 sati prije

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika…

12 sati prije

Hrvat koji je sparirao Furyjem: Sudac je trebao je pustiti Usuka da nokautira Furyja

Oleksandr Usik sinoć je ujedinio sve teškaške titule pobjedom protiv Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudaca.…

13 sati prije