Kategorije Tehno

I Južna Koreja odlučila stati na kraj masovnom širenju kriptovaluta

Širi dalje

Mjesec dana nakon što je Kina odlučila regulirati tržište kriptovaluta i držati domaće mjenjačnice pod budnim okom, TheVerge je prenio da i Južna Koreja planira djelovati u tom smjeru.



Točnije, tamošnje vlasti su najavile da planiraju zabraniti prikupljanje novca preko ICO-a (Initial Coin Offering – inicijalna ponuda kriptovaluta) za sve elektronske valute. Komisija za nadzor financijskih usluga navodi da je razlog tome to što dolazi do nekontroliranog širenja Bitcoina i ostalih valuta pa ih je potrebno držati pod strogom kontrolom, a svi će prekršitelji biti strogo kažnjeni.

Kako su se inicijalne ponude kriptovaluta u kratkom vremenu naglo proširile, privukle su i pozornost vladinih regulatora u raznim zemljama. Sudeći po statistici Coindeska, samo u ovoj godini se posredstvom ICO-a prikupilo preko 2,3 mlrd.$ svježeg kapitala, a taj iznos iz dana u dan raste ogromnom brzinom.

Nekontrolirano povećanje broja kriptovaluta povećava rizik od stvaranja piramidnih shema koje nisu novost u svijetu financija, pa nas ovaj potez vlade Južne Koreje (i ranije Kine) uopće ne iznenađuje.

Pročitajte još:

Kina navodno počinje gasiti domaće Bitcoin mjenjačnice

 

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi itrendovi

Najnovije

Ministar Medved čestitao legendarnoj brigadi: “Vi ste sinonim najvećih pobjeda”

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u nedjelju je čestito pripadnicima 4. gardijske brigade - Pauci, 33. godišnjicu…

6 minuta prije

“Bljesak slobode” u Okučanima: “Poezija je i vrsta oružja u miru”

Već treću godinu, kao uvod u središnji dio obilježavanja vojno-redarstvene operacije Bljesak, Narodna knjižnica u…

29 minuta prije

Kolindi posao cvjeta. Lani je prijavila dobit 146,9 tisuća eura

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović predala je financijsko izvješće za 2023. godinu i prijavila ukupan…

43 minute prije