Kategorije Uncategorized

UŽIVO: Tisuću radnika Uljanika i 3. maja pred Vladom, ori se “Uprava, odlazi!”

Širi dalje

Oko tisuću radnika brodogradilišta Uljanik i 3. maj stiglo je u ponedjeljak prijepodne na Trg bana Josipa Jelačića, odakle će se zaputiti na prosvjed na Markovu trg kako bi izrazili nezadovoljstvo neisplatom plaća za srpanj i stanjem u Uljanik Grupi.



Radnici 3. maja nisu pustili na autobus za Zagreb direktora Maksimilijana Percana, koji se želio ukrcati s njima.

– Njemu se više ne može jamčiti ni sigurnost od samog sebe, a kamoli od radnika – rekao je na tu temu glavni povjerenik sindikata metalaca u 3. maju Juraj Šoljić, piše Novi list.

Nezadovoljni radnici, koji su autobusima stigli iz Pule i Rijeke, u 11,10 sati okupili su se na Jelačićevu trgu te su u povorci krenuli Zakmardijevim stupama i Ćirilometodskom ulicom do Markova trga.

Štrajkašima su na Trgu bana Josipa Jelačića podršku došli dati pripadnici Radničke fronte s transparentima i jedan prosvjednik prerušen u Batmana.

Pripadnici Radničke fronte rekli su novinarima da su došli dati podršku štrajkašima zbog “čiste korupcije IDS-a i HDZ-a i ostalih”.

 

Dolazak radnika brodogradilišta na središnji zagrebački trg dočekali su i neki građani, među kojima i prosvjednik obučen u Batmana s porukom: “To do list: save Gotham City, save Uljanik, save 3. maj, save Croatia!’.

Nezadovoljne radnike trebao bi primiti premijer Andrej Plenković, prije puta u Njemačku gdje će se sastati s kancelarkom Angelom Merkel.

Opći štrajk u brodogradilištu 3. maju, kao i u cijeloj Uljanik Grupi, počeo je u srijedu, 22. kolovoza, jer radnicima nisu isplaćene plaće za srpanj.

Štrajkaški odbor najavio je da će štrajkati do ispunjenja zahtjeva, odnosno dok im se ne isplati plaća za srpanj.  U riječkom “3. maju” traže i da im se omogući nabava materijala, kako bi se u pogonima ponovno pokrenula proizvodnja, dovršili započeti brodovi i ugovorili novi poslovi.

Traže svoju zasluženu plaću, ali i smjenu Uprave Uljanik grupe. U Banskim dvorima primit će ih premijerAndrej Plenković. Iz stožera za obranu Uljanika doznajemo da će se preostali štrajkaši okupiti u krugu brodogradilišta te da za danas nije predviđen izlazak na ulice.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Adio, Luko. Posljednji pozdrav hrvatskomu bardu Luku Paljetku

Bio sam mnogo prije ceste i mnogo prije gladi, putnik na ovome putu. (više…)

8 sati prije

Pohvalio se fotografijom: Andrej Plenković proslavio prvu pričest sina

Predsjednik Vlade Andrej Plenković pohvalio se na društvenim mrežama velikim danom svog starijeg sina Marija.…

9 sati prije

Građanima Srbije masovno stižu pozivi za vojne vježbe

Posljednjih tjedana na adrese vojnih obveznika diljem Srbije ponovno masovno stižu pozivi za vojne vježbe.…

9 sati prije