MINISTAR državne imovine Goran Marić predložit će smjenu šefa Uprave HŽ Infrastrukture Ivana Kršića ako se priča o Carskoj gozbi u Opatiji pokaže točnom.
Marić je to najavio u HRT-ovoj emisiji “Otvoreno”, gdje je rekao da “takve vijesti sigurno nije ugodno čitati”, ali i neizravno potvrdio u službenom odgovoru koji nam je poslao, objavio je Jutarnji list.
– Želim vjerovati da je to motivirano poslovnim interesima tvrtke, ali ako nije, to se nikako ne uklapa u način vođenja državnih tvrtki i to ćemo ispitati. Ako se informacije pokažu takvima kakve su prikazane, onda sigurno takvi menadžeri, koji nemaju etičku kompetenciju i istančan osjećaj odgovornosti, ne mogu računati na potporu ove Vlade – rekao je Marić.
Na računima iz studenoga 2016., je vidljivo da je Kršić u dva navrata u poznatom restoranu Bevanda
na skupe večere na službenoj kartici potrošio 8430 kuna.Jela se najskuplja riba, jastozi, škampi i guščja jetra, a pile su se butelje vina od 450 kuna, te rum star 23 godine. Kršić je na prvoj večeri za sebe i dvije kolegice iz tvrtke potrošio 3490 kuna, a na drugoj večeri ceh je za pet ljudi bio 4940 kuna.
– Status i ovlasti prvih ljudi u poslovnim sustavima od najvišeg značaja za državu, u koje spada i HŽ Infrastruktura, po svojoj naravi podrazumijevaju menadžerske kompetencije, ali i specifični osjećaj za upravljanje u okolnostima u kojima se svakodnevno mogu nalaziti. A za to, trebaju osobe poslovne spremnosti i lojalnosti, ali i osobe snažne domoljubne i etičke konstitucije. Vrijeme i prigode koje su pred nama, omogućuju nam da postupimo u skladu s ovim uvjetima i odrednicama – poručio je ministar Goran je Marić.
Voditelja restorana Bevanda Klaudije Jurčić navodi kako preslika računa nije stigla iz njihova restorana, jer oni “svoju kvalitetu dokazuju visokom razinom diskretne usluge”. Pojašnjavaju i zašto je ta hrana kojom su se gostili šef HŽ Infrastrukture i njegove kolegice tako skupa.
“Tim smo gostima servirali najfinije svjetske delicije koje imaju i odgovarajuću cijenu. Tako se, primjerice, 23 godine star rum Zacapa smatra jednim od najboljih ultra premium rumova na svijetu, odležava na visini od 2300 metara u tzv. ‘kući iznad oblaka’ gdje usporeno stari na niskoj temperaturi i planinskom zraku i tako dobiva iznimno bogat, izbalansiran i elegantan okus”, pišu u svom priopćenju.
Crveno vino Veliko rdeče iz berbe 2004., kažu, odležavano je u podrumu 10 godina, kamenice su iz Francuske, guščja jetra jedan je od svjetskih top brandova, a kozica Gambero Rosso živi na dubini od 600 metara.
MP/Jutarnji list
Branimir Glavaš je podnio zahtjev da mu država plati troškove obrane na suđenju pred Županijskim…
Miljenko Jergović danima se pravda da od love koju država uplaćuje za prijevode njegovih knjiga,…
Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović objavio je na Facebooku kako smatra da Hrvatska treba priznati…
Komentiraj