Kategorije Vijesti

ANKETA ZA DRUGI KRUG: Traje bitka za svaki glas, neodlučnih 21 posto

Širi dalje

Agencija 2×1 komunikacije provela je istraživanje CroElecto uoči drugog kruga predsjedničkih izbora – dvoboja Zorana Milanovića i Kolinde Grabar Kitarović.



Podaci prikupljani u razdoblju od 23. do 30. prosinca, dakle prije prve televizijske debate, govore kako će se voditi rovovska bitka za svaki glas.

Naime, Zorana Milanovića birat će 39,98% ispitanika, a Kolindu Grabar Kitarović 38,85%.  Neodlučnih je birača gotovo nevjerojatnih 21,17%

Kad bismo taj postotak izdvojili  iz uzorka, došli bismo do pravoga trilera u drugom krugu: Zoran Milanović s 50,71% te Kolinda Grabar Kitarović s 49,29%.

Uz navedenu napomenu kako je istraživanje provedeno u prvih tjedan dana nakon prvog kruga, a prije prve debate, treba istaknuti i kako je istraživanje provedeno na građanima Republike Hrvatske, ne i onim biračima s pravom glasa izvan Hrvatske.

Agencija 2×1 komunikacije u svim dosadašnjim istraživanjima političkih preferencija  u Hrvatskoj pokazala se najvjerodostojnijom što je posebno potvrđeno na  prvim krugu predsjedničkih izbora, kad je bila uvjerljivo najbliža konačnim rezultatima izbora, te na nedavnim izborima za EU parlament.

NAPOMENA :

Istraživanje je provedeno 23.12. – 30.12. na reprezentativnom uzorku od 1041 ispitanika stratificiranom po administrativnoj podjeli Republike Hrvatske na županije i njihove strukture te dodatno mjerenom po društvenim i demografskim značajkama (starost, stupanj obrazovanja, radni odnos, spol) uz brojidbenu pogrješku uzorka +/-3% (SP 95)

M.M. /Foto: rtl

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

2 sata prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

3 sata prije

U Španjolskoj uhićeno 11 srpskih kriminalca. Zarobili su i mučili pet Srba

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku…

4 sata prije