Kategorije Vijesti

ANKETE ZA LIPANJ: Kolinda vodeća, velika promjena na drugom mjestu

Širi dalje

Redoviti Crobarometar, istraživanje agencije IPSOS koje ekskluzivno objavljuje Dnevnik Nove TV, pokazuje da su osobne rejtinge političara u lipnju odredili rezultati europskih izbora, a predsjednica je još jednom odgodila objavu ulaska u predsjedničku utrku.



Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tek će u kolovozu, nakon proslave obljetnice Oluje u Kninu, objaviti hoće li ući u utrku za novi predsjednički mandat.

Do tada, građani su podijeljeni kada je u pitanju njezin rad. Njih 47 posto odobrava rad predsjednice, 46 posto ne odobrava, dok njih 7 posto ne zna. Posljednji put ovako loš rejting među biračima predsjednica je imala u listopadu 2017. godine.

Tko su najpopularniji, a tko najnepopularniji političari?

Predsjednica je i dalje najpopularnija, o njoj pozitivan dojam ima 59 posto građana, a negativan njih 35 posto.

Zanimljivo, na drugo se mjesto probio Mislav Kolakušić. O njemu pozitivan dojam ima 37 posto građana, a 30 posto negativan dojam. Milan Bandić malo je izgubio potporu među biračima, ali i dalje 35 posto ispitanika o njemu ima pozitivan dojam, dok njih 57 posto ima negativan dojam.

Kod Andreja Plenkovića nema promjena. O njemu pozitivan dojam ima 34, a negativan 58 posto. Zato je pad potpore doživio Božo Petrov. O njemu 32 posto ispitanika ima pozitivan dojam, a 55 posto ima negativan dojam.

Davor Bernardić polako se oporavlja, baš kao i njegova stranka. Tako o njemu pozitivan dojam ima 28 posto, a negativan dojam ima njih 57 posto.

Ivan Vilibor Sinčić prošloga je mjeseca bio drugi najpopularniji, dok o njemu sada pozitivan dojam ima samo 26 posto ispitanika, a 63 posto negativan dojam.

NAPOMENA: Istraživanje je provela agencija IPSOS  između 1. i 20. u mjesecu na 986 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske metodom osobnog anketiranja. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/-3,3%, a za rejtinge stranaka +/-3,6%.

R.I. /Foto:press

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Uhićen bliski suradnik ministrice Obuljen Koržinek. Uzeo mito od 39.000 eura

Na zahtjev Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) Zagrebu (Hrvatska), danas je uhićen bivši pomoćnik ministra…

3 minute prije

Ivo Josipović dao veliki intervju: “Odnos Hrvatske prema Jasenovcu dobar je primjer za Srbiju”

Bivši predsjednik Hrvatske Ivo Josipović dao je intervju za srpski Radar ( tjednik nastao iz…

14 minuta prije

Đapić: Sličnosti i razlike pregovora sa Sanaderom 2003. i Plenkovićem 2024.

Kako su započeli razgovori HDZ-a i DP-a posljednjih dana, često se povlači usporedba ovih pregovora…

2 sata prije