Kategorije NaslovnaVijesti

Ante Kotromanović godinama ne plaća komunalne usluge, zgrada u kojoj živi kao da ne postoji

Širi dalje

ANTE KOTROMANOVIĆ, ministar obrane, sa suprugom Anom Popovčić živi zagrebačkom naselju Gorice, u sjevernom, elitnom dijelu Zagreba. S jedne terase gleda perivoj Mirogoj, a s druge na poznati isusovački samostan na Fratrovcu. Elitno i idlično mjesto.



No, u zagrebačkom Holdingu uopće ne znaju da postoji zgrada u kojoj živi ministar Kotromanović.

Naime, tragom informacije da se ministar Kotromanović već tri mjeseca ne javlja na sudske pozive na suđenju u slučaju KIO Orahovica, jer mu sud ne može uručiti poziv zbog nepoznate adrese, htjeli smo provjeriti gdje živi ministar obrane.

Satelitka snimka naselja Gorice: Stanari ni jedne od sedam urbanih vila ne plaćaju komunalne usluge, samo naknadu za vodu i odvodnju. A sve ih koriste

Pred poznatom nam adresom snimili smo njegovu Mazdu cx7 i motocikl BEVERLY 230. U Zagrebačkom holdingu interesirali smo na koga dolaze režije na spomenutoj adresi, a slijedilo je izenađenje. Komunalne naknade na toj adresi nitko ne plaća.

Kada ministar vrećice s otpadom baci u kantu ispred vile, a radnici čistoće je odvezu, ministar za tu uslugu ne plati račun.

Kotromanović je stan je kupio 2011. godine i nije se prijavio za plaćanje režija niti je stan prijavio u imovinsku karticu. Mediji su svojedobno objavili da je zbog stečaja tvrtke koja je gradila urbane vile u kojoj je ministar, odnosno njegova supruga, kupila stan, bilo mnoštbo nejasnoća. Spominjana je i sporna vrijednost za koju se Kotromanović skućio. Neslužbeno smo saznali da je i s premijerom Milanovićem imao ozbiljan razgovor na tu temu, ali mu je uspio pokazati upis u zemljišne knjige i u uvjeriti ga da je sve zakonito. Zanimljivo bi bilo vidjeti je li, i koliko, pri kupnji stana plaćeno poreza.

“Zgrada na adresi koju navodite nije uvrštena u sustav naplate komunalnih računa, izuzev onih Vododopskrbe i odvodnje, jer ni vlasnici ni investitor nisu dostavili Zagrebačkom holdingu podatke koji se, sukladno zakonskim propisima, trebaju dostaviti u roku od 15 dana”, kazao nam je Pero Kovačević, pomoćnik predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga i voditelj tima za jedinstvene uplatnice.

“Ako me pitate za stanare koji žive na tim adresama, o tome Vam neću govoriti”, kazao je Kovačević na upit o Anti Kotromanoviću, ali je naglasio da su posljednju godinu dana, zahvaljujući jedinstvenoj uplatnici i evidentiranju brojnih ilegalnih prikiljučaka, povećali mjesečni prihod za 19 posto – sa 100 na 119 milijuna kuna.

Od ovog tjedana, nakon očekivane bure koja će se podići, u sustav naplate ući će i Ante Kotromanović, jedan od stanara u sedam urbanih vila u naselju Gorice, koji godinama nisu plaćali komunalne usluge.

A koristili su ih.

M. Marković/Foto:Maxportal


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

8 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

10 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

13 sati prije