Kategorije Vijesti

Bandić: Tuđman je pobijedio u Domovinskom ratu, sa mnom ćemo pobijediti u ‘Domovinskom miru’

Širi dalje

Lider Koalicije za premijera Milan Bandić poručio je u subotu prilikom posjeta Špancirfestu kako Hrvatsku mogu izvući znanje, struka i kompetencija, te rad, zajedništvo, solidarnost i aktivna demografska i populacijska politika poput one koja se provodi u Zagrebu.



“Hrvatska nema odgovornog i odlučnog političara poslije Franje Tuđmana. Nakon 11. rujna imat će odgovornog i odlučnog premijera sa ekipom kompetentnih ljudi koji iza sebe imaju ime i prezime i rezultate”, rekao je novinarima Bandić koji je Špancirfest obišao u društvu koalicijskih partnera iz Narodne stranke- Reformisti.

Uvjeren je da se nakon 11. rujna neće moći formirati niti većina u Saboru niti nova Vlada bez koalicije “Za premijera” Milana Bandića.

“Hrvatskoj treba čovjek širine koji će okupiti hrvatske ljude u miru. Tuđman je okupio hrvatske ljude u Domovinskom ratu pomirbom. Hrvatska sada treba pobijediti u ‘Domovinskom miru’. To može samo sa odlučnim čovjekom koji je spreman donijeti odluke, sprovesti ih i stajati iza njih” zaključio je Bandić.

Prvi čovjek Narodne stranke-Reformisti Radimir Čačić, kao glavne poruke u kampanji naveo je policentričan razvoj Hrvatske te decentralizaciju države, posebno onu financijsku kao i povezivanje prostora. Rekao je da je njihov najvažniji projekt na sjeveru Hrvatske brza pruga Zagreb-Krapina-Varaždin-Čakovec na kojoj bi vlak prometovao brzinom od 160 kilometara na sat, odnosno od Zagreba do Čakovca trebalo bi mu 50 minuta.

Čačić se dotaknuo i primanja u Varaždinskoj županiji koja su na posljednjem mjestu u državi kada se gleda prosječna plaća.

“Minimalna plaća od 3.500 kuna poruka je ove koalicije”, zaključio je Čačić.

U Varaždinu je u pratnji Bandića bio i Zlatko Vitez koji kaže da se u politici nije pojavljivao od smrti prvog predsjednika Franje Tuđmana čiji je bio savjetnik za kulture. Pojasnio je da je bio uz Tuđmana zbog njegove ideje pomirbe dok, kaže, Milan Bandić inzisitira na ideji zajedništva, zbog čega on sada i stoji uz njega.

D. Lukić/Hina/Foto:facebook, MB

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi milan bandić

Najnovije

Kolinda proslavila rođendan, fanovima opisala kako ga je dočekala

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović  je 29. travnja proslavila 56. rođendan, a kako ga…

24 minute prije

Saharski pijesak stigao do Hrvatske, vidi se iz svemira

Kako je bilo  najavljeno i u naše krajeve stigao je Saharski pijesak. Prema prognozi danas…

1 sat prije

Škoro o Radiću i Penavi. “Žalosno je da su u DP-u zabranili pjesmu Lijepa li si”

Osnivač Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro dao je intervju u RTL Direktu gdje…

2 sata prije