Kategorije Vijesti

Bivši agent KOS-a Z. E. došao na otvaranje spomenika i vikao “Tuđman, zločinac!”

Širi dalje

Zoran Erceg, bivši agent KOS-a, pokušao je napraviti  incident na otvaranju spomenika dr. Franji Tuđmanu danas u Zagrebu. Erceg to inače često čini na braniteljskim skupovima i manifestacijama domoljubnog sadržaja pa većina ljudi misli da se radi o umobolnoj osobi.



Erceg je na livadu kod koncertne dvorane Lisinski, na kojoj je otkriven spomenik Franji Tuđmanu, došao s namjerom provocirati.

Nakon što je viknuo “Tuđman je zločinac” došlo je i do naguravanja, pri čemu su intervenirali zaštitari i policija, a navodno je “pala” i šaka u glavu.  Erceg se trenutno nalazi u KBC Zagreb, a policija i dalje pokušava utvrditi što se točno dogodilo.

Zoran Erceg poznat je kao bivši ganet KOS-a i ratni snimatelj zločinca Ratka Mladića. Ali se vodi i kao hrvatski branitelj.

Zoran Erceg lažni je 80 postotni hrvatski ratni vojni invalid Domovinskog rata. Po informacijama iz Registra branitelja rođen je  Kninu 1959. u borbenom sektoru Ministarstva obrane proveo je 18 mjeseci (546 dana). Muvao se u zgradi Hrvatske ratne mornarice kod admirala Svete Letice, a dolaskom generala Janka Bobetka na južno ratište Zoran Erceg je postao nepoželjan.

“U kabinetu generala Janka Bobetka primili smo informacije da je Zoran Erceg suradnik KOS-a i Bobetko mu je zabranio pristup ratištu”, kaže za Maxportal jedan od suradnika zapovjednika Južnog bojišta generala Bobetka.

“Znam da se on motao oko admirala Letice, ali mi smo o Ercegu primili takvu informaciju i sve nadležne službe obaviještene su da mu se zabrani pristup bojištu”, pojašnjava jedan od Bobetkovih prvih suradnika iz akcije za deblokadu Dubrovnika i operacija Hrvatske vojske u zaleđu Dubrovnika.

M. Marković/Foto:N1

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi zoran erceg

Najnovije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

45 minuta prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

1 sat prije

Trpimir Goluža: “Trnjanski kresovi” i filoustaše

Teret indoktrinacije, nelustrirana i glorificirana totalitarna prošlost te povijesni lomovi nacionalne politike najbolnije se u…

2 sata prije