Kategorije Vijesti

Bozanić razriješio glavnog urednika Glasa Koncila Ivana Miklenića! Novi urednik nije svećenik

Širi dalje

Novim glavnim urednikom te vršiteljem dužnosti direktora Glasa Koncila imenovan je Branimir Stanić, dosadašnji zamjenik glavnog urednika Ivana Miklenića, a novi pročelnik Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije bit će Tomislav Šagud, priopćeno je iz Zagrebačke nadbiskupiji.



Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić donio je, naime, odluku o razrješenjima i imenovanjima u Zagrebačkoj nadbiskupiji te je razriješio dosadašnjega glavnog urednika i vršitelja dužnosti direktora Glasa Koncila Ivana Miklenića, na njegovu vlastitu molbu s danom 31. kolovoza, prenosi tportal.

Novi nadbiskupski tajnik i pročelnik Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije Tomislav Šagud razriješen je službe upravitelja župe Sv. Josipa Radnika u Zagrebu, a dosadašnji pročelnik ureda Borna Puškarić razriješen je i službe urednika Službenog vjesnika Zagrebačke nadbiskupije te službe rektora crkve Krista Kralja na Mirogoju,

Za urednika Službenog vjesnika nadbiskupije imenovan je Tomislav Hačko, a rektor crkve Krista Kralja na Mirogoju bit će Vlado Mikšić.

Docent na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Mislav Kutleša razriješen je službe prefekta u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu te je imenovan nadbiskupijskim povjerenikom za pastoral braka i obitelji.

Studentskim kapelanom na Sveučilištu u Zagrebu imenovan je Mario Bobić umjesto don Damira Stojića, koji je imenovan župnikom u župi Duha Svetoga u Zagrebu.

Nadbiskupijskim povjerenikom za pastoral mladih, za pastoral sportaša i koordinatorom dušobrižništva za studente u Zagrebu imenovan je Kristijan Tušek, koji je razriješen službe župnoga vikara u župi Sv. Anastazije u Samoboru.

Rektorom Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu imenovan je Željko Faltak, po povratku sa studija u Rimu, a kanonikom Prvostolnog kaptola zagrebačkog imenovan je mons. Zlatko Koren, koji je razriješen službe župnika moderatora u župi Sv. Blaža.

Jakov Rađa je imenovan ravnateljem Nadbiskupijskog pastoralnog instituta i voditeljem đakonske pastoralne godine.

Rektorom Hrvatskog katoličkog sveučilišta na novi mandat imenovan je Željko Tanjić, a profesor pastoralne teologije na KBF-u i prebendar Zbora prebendara Prvostolne crkve zagrebačke Josip Šimunović imenovan je povjerenikom Zagrebačke nadbiskupije za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba.

R.I. /Foto:FaH

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vučemilović: “Uz Peđu Grbina će ostati samo Pavliček i Grmoja”

Nakon što ju je šef stranke  Marijan Pavliček proglasio "žetonom godine" oglasila Vesna Vučemilović koja…

1 sat prije

Tužna vijest za trenera Dinama uoči utakmice sezone

Umjesto da se u miru priprema za nedjeljni derbi s Rijekom, Dinamov trener Sergej Jakirović…

2 sata prije

Obljetnica okrutnog ubojstva 9 djece u školi Vladislav Ribnikar u Beogradu

U 8:41 sati u Beogradu su odjeknule sirene, ekrani svih televizijskih kanala u Srbiji zatamnjeni su jednominutnom…

2 sata prije