Kategorije Vijesti

Bože Vukušić objavio dokument: Bivši JNA partijac brani Krešu Beljaka

Širi dalje

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak, reagirajući prije nekoliko dana na Twitteru na informaciju da je Udba likvidirala preko sto hrvatskih političkih emigranata, napisao je:



“Preko 100?? Očigledno nedovoljno. Vidjeli smo tko je radio sranja i tko je uzrokovao ratove od ’91. do ’99. Fašisti u bivšoj Jugoslaviji i drugim zemljama koji su nažalost pobjegli UDBA-i“.

Bivši predsjednik HSS-a Branko Hrg danas je sa saborske govornice podsjetio na Beljakovu još politički morbidniju izjavu u ožujku prošle godine koju je objavio na Facebooku: “Ako je Bleiburg zločin, onda je zločin i Oluja. Obje ‘akcije’ su bile reakcija na prethodne ustaške (iz 41.) i četničke (iz 91.) zločine”

Beljakova nedavna facebook objava o nedovoljnoj efikasnosti Udbe u likvidacijama hrvatskih političkih emigranata izazvala je brojne reakcije, uglavnom kritike. Međutim, one su naoko začudo oštrije iz reda članova i dužnosnika njegove stranke, nego iz vodstva koalicijskog partnera SDP-a, koji u tom Beljakovom politički morbidnom stavu ne vidi razlog za prekid suradnje s njim.

Da Beljakove izjave previše ne smetaju bivšim komunistima i njihovim ideološkim sljedbenicima najbolje pokazuje reakcija aktualnog političkog tajnika HSS-a Branka Vukšića koji ne samo da pravda Beljaka nego štoviše napada članove i dužnosnika HSS-a koji kritiziraju Beljaka zbog tih skandaloznih izjava:

„Postoje ljudi koji su u HSS-u, koji non stop pišu protiv vodstva HSS-a, to govori o njima. Znači da ima spavača u HSS-u koji nisu dijelovi ove stranke i koji žele zlo ovoj stranci“

Branko Vukšić je, kao i Zoran Milanović, u Partiju primljen za vrijeme služenja vojnog roka u JNA. Nadležni oficir zadužen za partijski rad u jedinici, u obrazloženju odluke o primitku Vukšića u Partiju zapisao je:

„Kao uzornog omladinca njegova omladinska organizacija i drugovi članovi SK su ga predložili za prijem u SKJ. Izvjesno vrijeme bio je kandidat za prijem u SKJ, a za taj period pohađao je kurs marksističkog obrazovanja, koji je s uspjehom završio i pokazao interes za rad naše Osnovne organizacije SK u koji se aktivno uključio“ (vidi priloge iz HDA, signatura 1220, CK SKH, Kadrovska komisija, dosjei članova, GK Zagreb).

Vukšić je svoju partijsku aktivnost nastavio i nakon izlaska iz JNA kao društveno-politički radnik-novinar „Večernjeg lista“, a izgleda da se još uvijek nije odrekao partijske prisege i obveze, napisao je Vukušić.

R.I. / Foto:Facebook

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

2 sata prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

3 sata prije

U Španjolskoj uhićeno 11 srpskih kriminalca. Zarobili su i mučili pet Srba

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku…

4 sata prije