Kategorije Vijesti

Branimir Glavaš: Zauzet ću se da se riješi zločin nad dr. Šreterom, kad to vlast ne želi

Širi dalje

U srijedu 18. kolovoza bit će točno 30 godina kako su na taj dan 1991. četnici na barikadama zarobili dr. Ivana Šretera, ravnatelja bolnice u Lipiku, potom ga mučili i na kraju ubili.



Bio je tada na dužnosti predsjednika Kriznog štaba za zapadnu Slavoniju i poznat po tome što se uvijek zalagao za mirna rješenja, bez rata.

Poginuo je kao najviše rangirani dužnosnik Republike Hrvatsk. Mrtvim je proglašen 1993., a do danas nije utvrđeno kada je i gdje ubijen, gdje se nalaze njegovi posmrtni ostaci. Treba li spomenuti da da taj zločin nitko nije odgovarao

Mnogo je pisano o tom mirotvorcu koji je stradao na užasan način, ali mnogo toga oko njegovog ubojstva do danas je nepoznato.

Sada se oko svega oglasio i Branimir Glavaš koji kaže kako se uz nekoliko prijatelja i obitelji dr. Šretera i osobno zauzeo da pokušaju riješiti „misterij“ oko ovog slučaja

Glavaš na Facebooku piše:

𝐓𝐑𝐈𝐃𝐄𝐒𝐄𝐓 𝐆𝐎𝐃𝐈𝐍𝐀 𝐎𝐃 𝐍𝐄𝐒𝐓𝐀𝐍𝐊𝐀 𝐈 𝐒𝐌𝐑𝐓𝐈 𝐃𝐑. 𝐈𝐕𝐀𝐍𝐀 𝐒̌𝐑𝐄𝐓𝐄𝐑𝐀. 𝐇𝐑𝐕𝐀𝐓𝐒𝐊𝐀 𝐕𝐋𝐀𝐒𝐓 𝐍𝐄 𝐙̌𝐄𝐋𝐈 𝐑𝐀𝐙𝐑𝐈𝐉𝐄𝐒̌𝐈𝐓𝐈 𝐓𝐀𝐉 𝐙𝐋𝐎𝐂̌𝐈𝐍! 𝐔 𝐓𝐎 𝐒𝐀𝐌 𝐏𝐎𝐓𝐏𝐔𝐍𝐎 𝐒𝐈𝐆𝐔𝐑𝐀𝐍!

Dr. Ivan Šreter hrvatski liječnik, 80-ih godina progonjen u Jugoslaviji zbog uporabe hrvatskog jezika, a 18. kolovoza 1991. poslije 15 h, zaustavljen na četničkoj barikadi pred selom Kukunjevac kod Lipika te mu se od tada gubi svaki trag, sve do danas.

Zbog svog mirotvorstva u političkom djelovanju 1989-91., prozvan je hrvatskim Gandhijem.

Istog dana, oko 19 sati na istom mjestu četničke barikade također je uhićen pripadnik ZNG-a Drago Tutić i jedan pripadnik ZNG čiji identitet do danas nije poznat. Obojica su također mučena i usmrćena, a i danas su na popisu nestalih osoba.

S obzirom na to da hrvatske vlasti desetljećima nisu iskazale volje riješiti slučaj dr. Šretera, uz nekoliko prijatelja i obitelji dr.Šretera, osobno sam se zauzeo da pokušamo riješiti „misterij“ oko ovog slučaja, koji zasigurno ima političku konotaciju.

Zašto sam u to potpuno siguran?

Radi nedvojbene činjenice da je nad mojim mobilnim telefonskim uređajem učinjeno kazneno djelo iz KZ Glave XXV, protiv računalnih sustava, programa i podataka. Zbog neovlaštenog presretanja računalnih podataka (u ovom slučaju fotografija). Osnovano sumnjam da iza toga stoje obavještajne službe, državni represivni aparat, ili drugi NN počinitelj, kojima nije u interesu razriješiti „slučaj Šreter“.

Jedina dilema kod mene je, protiv koga i kome podnijeti kaznenu prijavu, kada su očito sve državne strukture u ovo „umočene do grla“?!

𝐓𝐑𝐈𝐃𝐄𝐒𝐄𝐓 𝐆𝐎𝐃𝐈𝐍𝐀 𝐎𝐃 𝐍𝐄𝐒𝐓𝐀𝐍𝐊𝐀 𝐈 𝐒𝐌𝐑𝐓𝐈 𝐃𝐑. 𝐈𝐕𝐀𝐍𝐀 𝐒̌𝐑𝐄𝐓𝐄𝐑𝐀. 𝐇𝐑𝐕𝐀𝐓𝐒𝐊𝐀 𝐕𝐋𝐀𝐒𝐓 𝐍𝐄 𝐙̌𝐄𝐋𝐈 𝐑𝐀𝐙𝐑𝐈𝐉𝐄𝐒̌𝐈𝐓𝐈 𝐓𝐀𝐉 𝐙𝐋𝐎𝐂̌𝐈𝐍! 𝐔 𝐓𝐎 𝐒𝐀𝐌 …

Objavljuje < “https://www.facebook.com/BranimirGlavas/” > Branimir Glavaš u & nbsp; Utorak, 17. kolovoza 2021. </ blockquote> </ div>


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi Ivan Šreter

Najnovije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

10 minuta prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

37 minuta prije

Trpimir Goluža: “Trnjanski kresovi” i filoustaše

Teret indoktrinacije, nelustrirana i glorificirana totalitarna prošlost te povijesni lomovi nacionalne politike najbolnije se u…

1 sat prije