Kategorije Vijesti

Britanski mediji: “Šojgu je dobio jak srčani udar, priključen na aparate!”

Širi dalje

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu iznenada je doživio razoran srčani udar, pišu britanski mediji

citirajući tweet rusko-izraelskog biznismena Leonida Nevzlina.



“Vijest iz mojih izvora u Moskvi: Šojgu je ispao iz igre, može ostati invalid ako preživi. Iznenada je dobio jak srčani udar, na intenzivnoj je njezi, priključen je na aparate. Priča se i o raznim uzrocima infarkta”, objavio je Nevzlin.

“Ovdje je sve jasno – totalna pronevjera sredstava za pripremu novog ukrajinskog rukovodstva i stanovništva za svečani skup oslobodilačke vojske iz Rusije. Od 2014. oko 10 milijardi dolara koje je Putin izdvojio za pripremu blitzkriega u Ukrajini je ukradeno”, piše Nevzlin.

No, smatra se da je Šojgu (66) sada na intenzivnoj njezi nakon što je doživio ‘masovni srčani udar’ koji se ‘nije mogao dogoditi prirodnim uzrocima’, prema Leonidu Nevzlinu, sugerirajući da je Putinov dugogodišnji saveznik mogao biti predmet atentata koji je naredio njegov šef.

Šojgu je zadnji put viđen jučer na videokonferenciji s Putinom i drugim ministrima o razvoju Arktika, ali nije govorio. Postoje nagađanja da Kremlj koristisnimke Šojgua iz javnih nastupa snimljenih prije nekoliko tjedana.

Nevzlin, bivši medijski mogul i najviši naftni direktor, jedan je od nekoliko ruskih biznismena koji su bili prisiljeni pobjeći kada su bili na meti Kremlja 2003. godine, nakon što je Putin odlučio zaplijeniti naftnu tvrtku Yukos.

Osuđen je u odsutnosti na doživotni zatvor 2008. jer je Kremlj proganjao najviše rukovoditelje Yukosa, a prošlog mjeseca je objavio da se odriče ruske putovnice i proglasio ‘sve što Putin dotakne umire’.

R.I: /Foto: Sergej Iljin / RIA Novosti

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi sergej Šojgu

Najnovije

Milanović: Hvala i slava partizanima!

U selu Lipa, na sjeverozapadu Primorsko-goranske županije, u blizini granice sa Slovenijom, danas je komemorativnim…

44 minute prije

Španjolci pišu: Modrić je donio odluku! Zna se gdje želi igrati sljedeće sezone

Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i 'desetka' madridskog Reala aktualni ugovor s kraljevskim klubom…

1 sat prije

Gvardiol otkrio najstresniji detalj karijere: “Tresao sam se kao prut. Bilo je, uh…”

Joškp Gvardiol je dao interevju za službene kanale društvenih mreža Manchester Cityja. U intervjuu je…

1 sat prije