Kategorije Vijesti

Brkić napao Radmana: Obećao je ostavku ako se utvrdi sukob interesa. Sud je potvrdio, šta čeka?

Širi dalje

MILIJAN BRKIĆ, glavni tajnik HDZ-a, javno je prozvao Gorana Radmana da je “licemjer riječi “, da mora otići s dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a jer je nekompetentan i jer je prekršio zakon.



Brkić podsjeća na Radmanovo javno obećanje da će  dati ostavku ako se utvrdi da je u sukobu interesa. Povjerenstvo je utvrdilo da je Radman u sukobu interesa, no glavni ravnatelj HRT-a ne da nije podnio ostavku nego se grčevito bori za opstanak na dužnosti šefa nacionalne televizije.

Milijan Brkić piše:

“Kada je vladajući SDP prije gotovo četiri godine predložio Gorana Radmana – posljednjeg predsjednika Saveza socijalističke omladine Jugoslavije i posljednjeg nositelja štafete, za glavnog ravnatelja HRT-a, isti je postavljen na tu funkciju, unatoč činjenici da za to radno mjesto nije imao nikakve profesionalne kvalitete i uvijek je dolazio politički.

Prvi put je to odlučio CK SKJ, a drugi put Josipović pa ga je “preuzeo” Milanović koji ga sada gorljivo brani.

To je odmah potvrdio i sam Radman kada je članovima saborskog Odbora za medije rekao da se njegov program sastoji u vraćanju HRT-a na standarde TV Zagreba iz vremena vladavine njegove Partije u 70-im i 80-im godinama prošlog stoljeća. Što je obećao to je i učinio.

Kao u „njegova dobra stara vremena“ ukinuo je, njegovoj partiji “neprimjerene” emisije, smjenio je sve urednike od tehnike do programa i podijelio otkaze nepodobnim novinarima. Kadrovirao je na način da je, ravnajući se valjda po sebi, imenovao nekompetentne osobe za urednike, čak i svoje kumove. Uveo je strahovladu na HRT-u koja njegovom zaslugom danas neodoljivo podsjeća na TV Zagreb, baš kao da mu je ravnatelj Veljko Knežević.

Razlika je jedino u tome što se (informativni) program “pravi” po ukusu Zorana Milanovića, a ne Stanka Stojčevića. Radman je interese „radničke klase“ zamijenio interesima banaka i korporacija, odnosno podredio svom osobnom interesu.

U prvoj godini mandata utvrđeno je da je, osim što je glavni ravnatelj HRT-a, još i direktor „Nautara“, član Nadzornog odbora „Hypo Alpe Adria banke“ i „Atlantic grupe“.

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa utvrdilo je kako je u sukobu interesa, što je on u ožujku 2013. negirao tvrdnjom da on kao glavni ravnatelj nije državni dužnosnik te ga štiti Zakon o HRT-u koji je “lex specialis” i dio europske javne stečevine. Rekao je i da će ukoliko se utvrdi da je u sukobu interesa „apsolutno podnijeti ostavku“.

Povjerenstvo je utvrdilo, a Upravni sud u srpnju 2015. potvrdio da je Radman u sukobu interesa, ali on ostavku dao nije. Data riječ mu ne znači ništa, a Upravni sud mu je nevažan u odnosu na „sud njegove Partije“ !

Radman je dopustio ‘službama’ drugih država da instruiraju i upravljaju dijelom zaposlenika i tako uređuju program kroz koji forsiraju političke spinove, podjele u društvu i blate našu zemlju. Javna televizija koju plaćaju svi građani RH trebala bi se prva oduprijeti podjelama u društvu, a ne biti njihov predvodnik.

Sve to, Radmanu nije važno jer njegove ljudske i moralne vrijednosti očito mi, obični mali smrtnici ne razumijemo. Najmanje mu je važna DATA RIJEČ koju je izrekao pred hrvatskom javnosti !!!”

[ GORAN RADMAN -“LICEMJER OD RIJEČI” – MORA OTIĆI JER JE NEKOMPETENTAN I JER JE PREKRŠIO ZAKON ]Kada je vladajući SDP…

Posted by Milijan Brkić on 14. veljače 2016

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

11 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

13 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

16 sati prije