Kategorije Vijesti

BULJ: Plenković mora prestati financirati SNV! Za njih je Hrvatska “retardirana i nakaradna”

Širi dalje

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj poslao je u ponedjeljak zastupničko pitanje premijeru Andreju Plenkoviću u kojem je ocijenio da Vlada mora prestati financirati Srpsko narodno vijeće (SNV) jer članovi Savjeta SNV-a daju izjave koje dovode u pitanje ideju stvaranja Hrvatske.



Kako je priopćeno iz Mosta, Bulj je zastupničko pitanje poslao vezano za komentar koji je na društvenim mrežama objavio Dejan Jović, član Savjeta SNV-a, institucije kojoj je načelu potpredsjednik Vlade RH Boris Milošević i koju, kako se navodi, Plenkovićeva Vlada obilno financira s više od 3, 5 milijuna kuna svake godine.

U priopćenju se dalje navodi se da se Dejan Jović

, koji je bio i kandidat HDZ-ovog koalicijskog partnera SDSS-a, na Twitteru složio s izjavom Pere Kvesića (publicist i književnik), kako je Hrvatska ne samo propali projekt, nego je i sama zamisao stvaranja Hrvatske bila „retardirana i nakaradna“, te kako „ne možete realizirati lošu zamisao i očekivati nešto dobro“.

“Osim što je Jović podijelio spomenuti intervju i izvukao u tweet dijelove koji stvaranje Hrvatske smatraju lošom, retardiranom i nakaradnom zamisli koja ne može donijeti ništa dobro, on je konstatirao i da je Kvesićev intervju izvrstan.

Očekujem što prije Plenkovićev odgovor i reakciju kao i prestanak financiranja SNV-a čiji članovi Savjeta daju izjave koje dovode u pitanje ideju stvaranja hrvatske države za koju sam se zajedno sa svojim suborcima borio i za koju su mnogi od njih dali svoje živote i zdravlje”, piše u zastupničkom pitanju Miro Bulj.

(Hina/Foto:dnevnik.hr)

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

10 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

11 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

14 sati prije