Kategorije Vijesti

Ćiro o Bandiću: ‘Uzalud vam trud svirači’

Širi dalje

Posljednji ispraćaj gradonačelnika Zagreba Milana Bandića održat će se na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoj u 12 sati. Lijes s tijelom gradonačelnika izložen je oko 10 sati ispred mrtvačnice. Tad su i građani i ostali počeli pristizati na Mirogoj.



“Čini mi se da sam ga savršeno poznavao, a kako i ne bih, kad smo se znali desetljećima. Nitko ne može reći ništa drugo nego da se radi o jednom plemenitom čovjeku, socijalno osjetljivom za svakog čovjeka, voljnog da ga sasluša i ako može da mu pomogne, rekao je Miroslav Ćiro Blažević.

“On je bio jedan originalan političar, koji je imao u sebi jednu formulu, koja mu je itekako bila potrebna da bi opstao i mislim da će Milan Bandić ostati u vječitom sjećanju u ovom našem gradu, jer, htjeli mi ili ne, napravio je jako, jako puno za ovaj grad, rekao je Ćiro.

Govoreći o kritikama upućenima Bandiću, Ćiro kaže:

“Čujte, mi smo takav narod. Ne možemo svi voljeti nekoga, tako da i njih moramo razumjeti, ali uzalud vam trud, svirači, jer Milan Bandić ostat će živjeti vječno u ovom gradu.”

Na pogrebu je i Milijan Brkić.

“Milan Bandić je bio moj prijatelj, čovjek iz Hercegovine, koji je imao dušu za svoju Hercegovinu, svoju Hrvatsku i svoj Zagreb”, rekao je Milijan Brkić na Mirogoju.

Upitan što misli o Bandiću, rekao je:

“Kad odete, uvijek će o vama netko misliti dobro, netko loše. Njegovoj obitelji izražavam sućut, a njemu neka je laka hrvatska zemlja.”

“Kršćanski je doći na pogreb, posebice gradonačelniku glavnog grada. Nemoguće je bilo biti u javnom životu, a ne poznavati Milana Bandića”, rekao je Miroslav Škoro.

Nije želio govoriti o tome kako će povijest pamtiti Bandića, kazavši da je o tome danas neprimjereno govoriti.

“Meni je žao što je otišao jedan čovjek velike radne energije”, rekao je Škoro.

R.I. /Foto: N1


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

2 sata prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

3 sata prije

U Španjolskoj uhićeno 11 srpskih kriminalca. Zarobili su i mučili pet Srba

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku…

5 sati prije