Kategorije NaslovnaVijesti

CROBAROMETAR: HDZ uvjerljivo vodi, SDP pada, Holy dostigla Josipovića, Kolinda na 55 posto

Širi dalje

HDZ vodi, SDP pao, OraH nakon šest mjeseci ne raste. Ivo Josipović dijeli prvo mjesto na listi popularnosti s Mirelom Holly. Donosi to redoviti CROBAROMETAR koji objavljuje DNEVNIK NOVE TV, a provodi IPSOS PULS na 958 ispitanika.

Mirela Holly sa 68 posto potpore prva je na listi političara ili, bolje reći, dijeli mjesto s Ivom Josipovićem. Josipović uživa istu potporu – 68 posto birača. Za razliku od predsjednika, Holly ima više pozitivnih birača. Mireli Holly ovo je najbolji osobni rejting, a Ivo Josipović sa 68 posto potpore ima i jedan od lošijih osobnih rejtinga. I to sve u predvečerje predsjedničkih izbora.

Kolinda Grabar Kitarović, prvi put testirana, ima potporu od 55 posto birača. Josip Leko, s  48 posto potpore, a Ruža Tomašić s 36 posto. Vesna Pusić ima potporu 32 posto birača, a Zoran Milanović je kolovoz završio s 23 posto. Iza njega je Tomislav Karamarko na 22 posto.

HDZ učvrstio vodstvo 



HDZ je mjesecima prvi izbor, a u kolovozu je uz tu stranku bilo 25,9 posto birača. SDP je pao nakon blagog oporavka u srpnju i sada je na 17,5 posto.
OraH je na 15 posto, ali kolovoz je prvi mjesec u kojem ta stranka ne raste nakon pola godine.

Milan Bandić, sa svojom listom, ako bi izašao na izbore, sada je na 4. mjestu s 4,9 posto.  Slijede laburisti s 4,4 posto, a HSS je na 2,7 posto. Hrast je na 2,7, a HNS na 2 posto. Prvi put testirani su i Reformisti. Počeli su s 1 posto. Ostale stranke zajedno osvajaju 11,7 posto birača, a neodlučnih je 12 posto.
HDZ-ov savez, da su danas izbori, osvojio bi 29,7 posto. A Kukuriku koalicija imala bi 21,6 posto potpore birača.

No odlučivat će ostale stranke. OraH ima trenutačno 15,5 posto potpore birača, Bandićeva lista, da su danas izbori, osvojila bi 6,1, a Laburisti 5,8 posto. Savez za Hrvatsku osvaja 3,6 posto. Ostale stranke osvajaju 5,7 posto, a neodlučnih birača je 11,8 posto.
Vladina politika- pesimizam

Vladajuća koalicija će odraditi mandat do kraja, smatra sada 76 posto birača, a da će se raspasti prije 2015. misli 16 posto birača. To je jedina utjeha Zoranu Milanoviću, gdje birači svih opcija, pa i 72 posto HDZ-ovih birača misli kako će ova Vlada mandat odraditi do kraja.

Vladina politika među biračima ocijenjena je kao i mjesec prije. 77 posto birača ne odobrava poteze Vlade, a odobrava ih 16 posto. Istovremeno, da zemlja ide u lošem smjeru misli 82 posto birača, a njih 11 posto misli suprotno.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Netko postavio kućicu na dječju plažu, sve ogradio i stavio natpis “Privatni posjed”

Uz plažu Valdarke na Velom Lošinju nikla je metalna ograda, a pored ograde netko je…

15 minuta prije

Maslinar uzvraća ljudima koji ga prijavljuju zbog gnoja: Dragi ilegalni graditelji…

Sandi Chiavalon, jedan od najpoznatijih istarskih maslinara, požalio se na Facebooku kako ga susjedi, za…

36 minuta prije

Milanović će potpisat produljenje mandata šefu tajne službe

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas rješenje prema kojem Daniel Markić ostaje na…

2 sata prije