Kategorije Vijesti

Dalićev govor koji je preokrenuo utakmicu: Što je rekao igračima u poluvremenu

Širi dalje

Hrvatska je ušla u finale Svjetskog prvenstva, a prve reakcije izbornika bile su vrlo smirene. Zahvalio je igračima i navijačima te najavio borbu do kraja.



Dalić je kraj dočekao ležeći na travnjaku Lužnjikija i pozdravio oko deset tisuća hrvatskih navijača na tribinama.

“Hvala svima koji su došli navijati u Rusiju za nas, hvala našim navijačima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cijelom svijetu Svijet još nije svjestan što je napravila mala Hrvatska”, rekao je u kameru.

Vidjelo se da ni on još nije svjestan.U tom stanju nakon utakmice pred novinarima je održao govor koji će se pamtiti. Sjetio se Kijeva. Da tada nije uvjerio igrače da mogu biti svjetski prvaci, vjerojatno ne bi ni izborili play off i plasman na SP. Znamo što se dalje dogodilo.

“Dragi Bog sve vidi i sve prati. Ja ne znam što je ovo, ali nitko od mojih igrača ne želi izaći vani. Nitko nije umoran, nitko nije ozlijeđen. Ja sam gurao na početku, kada sam preuzeo reprezentaciju, a sada oni guraju mene. U finalu smo, ovo je za povijest, ovo je senzacija. Englezi? A čujte, razumijem da oni žele da pričamo engleskim jezikom na presici, ali mi smo Englezima pokazali tko je Hrvatska, uz dužno poštovanje. Pokazali smo koliko smo hrabri i vjerni”, rekao je Dalić.

Kako je Hrvatska okrenula ovu utakmicu?

“Rekao sam igračima da smo bolji i da ne smijemo gubiti glavu. Rekao sam im da ćemo pobijediti, ali da moramo spustiti loptu na zemlju. Nema ništa od dugih lopti i napucavanja, kada bi nam dignuli loptu u zrak, odmah bismo bili u problemu.

U drugom produžetku sam razmišljao što ako budu penali, tješio sam se, treća sreća, možda prođemo. Momci su dali maksimum, puno je bolesnih i ozlijeđenih, vidjet ćemo što će biti sutra.  Znam da je u Hrvatskoj ludnica, drago mi je. Kult reprezentacije se izgubio, bilo je puno negativnosti, ali ljudi su se vratili reprezentaciji. Moramo biti zajedno. Kako god završi finale, ovi dečki su junaci.”

Megy Matičić/foto:pxll

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi Zlatko Dalić

Najnovije

Stanković otkrio tko mu dolazi u emisiju. “Moja omiljena političarka, jedva čekam”

Aleksandar Stanković na Facebook profilu emisije najavio je ovotjednu gošću emisije Nedjeljom u dva. Gošća…

31 minuta prije

Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao ovakav HDZ

Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govorio o pregovorima o sastavljanju većine i raskol u…

1 sat prije

Glavni tajnik DP-a objavio fotke s obiteljske proslave

Glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro objavio je na Facebooku fotografije s krizme svoga sina.…

2 sata prije