Kategorije Vijesti

Dalija Orešković otkrila ime svoje stranke, podsjeća na jedan erotski časopis

Širi dalje

“Tražili smo ime koje će asocirati na činjenicu da nam je potrebna korjenita promjena te da smo od osnivanja samostalne države, jednostavno propustili izgraditi učinkovite institucije bez kojih nema uspješnog i pluralnog društva”, objasnila je Dalija Orešković izbor imena svoje stranke.



“S obzirom na sve što je u protekla dva i pol desetljeća propušteno, ne radi se o tome da nam treba samo preokret. Sustav se može restartati kad već neki dobar „program“ postoji, ali je negdje zapeo, a mi tog „programa“ zapravo ni nemamo. Zato nam je potreban novi početak, clean start ili sasvim jednostavno – Start”, kazala je Orešković u razgovoru za Večernji list

.

Na opasku da ime asocira na nekad kultni časopis koji je imao i erostki sadržaj dodala je da sadržaj tog časopisa bio je čitateljima i više nego prihvatljiv.

‘Način na koji pojedine političke stranke i njezini istaknuti pojedinci dolaze na vlast i održavaju se na vlasti najgora je vrsta pornografije u kojoj, za razliku od golišavih fotografija, nema baš nimalo ljudskosti i iskrenosti, i kao takva se ljudima zgadila.

Start kao naziv nove političke opcije ujedno je i akronim, označava stranku antikorupcije, razvoja i transparentnosti. No ako baš hoćete, naša politička scena uistinu treba ljude koji imaju politički eros i sa Startom će ga dobiti’, navela je Orešković.

G. Matković/Foto:hrt


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

VANDALIZAM! Hrvatski dom u Footscrayu išaran četničkoim znakovljem

Korisnik Twittera journovox69 objavio je dvije fotografije Hrvatske kuće u Melbourneu koja je išarana četničkim…

8 sati prije

Glasnogovornik Vlade: Blizu smo dogovora, u utorak je moguć obris nove većine

U Vukovaru je u petak održan neformalni sastanak predstavnika HDZ-a i Domovinskog pokreta na kojem…

8 sati prije

NESLUŽBENO: HDZ i DP u Vukovaru, Plenković dogovorio 80 ruku

Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako…

9 sati prije