Kategorije Vijesti

DIREKTORE, UBIJ SE! Majka 4 curice već 4 godine blokirana zbog dvije TV pretplate

Širi dalje

Križevčanka Marija Risek (30) ponosna je majka četiri kćeri. U moru katastrofalnih demografskih podataka, prava je oaza naići na prizor poput onoga kad Marija glasno zazviždi, a Nikolina (8), Josipa (7) Antonija (5) i Martina (3) poslušno stanu i pričekaju „komandu“.



– Znaju da moraju stati kad zazviždim, a zbilja su poslušne. Čujte, drugi imaju povodac, a ja fućkam – našalila se Marija, čije su kćerkice plod desetogodišnje veze, piše Podravski.hr.

– Suprug je zbog posla s nama samo preko vikenda, tako da preko tjedna samo ja s njima ‘baratam’. To je to, ne mislimo imati više djece, treba to sve na noge postaviti – reći će mlada majka.

Neće proći još dugo kad će se vratiti na posao s porodiljnog dopusta, pa će morati pronaći ženu koja će čuvati najmlađu kćer, jer ona i suprug nemaju na raspolaganju „baka-servis“.

– Nadala sam se statusu odgajatelja, ali to vrijedi samo za Zagreb, u kojemu sve majke s troje i više djece imaju status roditelja-odgajatelja i dobivaju oko 3500 kuna mjesečno sve dok najmlađe dijete ne navrši 15 godina. Meni bi takva mogućnost odgovarala – veli Marija.

Napominje kako je već četiri godine blokirana zbog toga što nije platila dvije „pretplate“ za Hrvatsku radio televiziju.

– To niti ne gledam te nisam dvaput platila, onda ni opomenu i blokirali su me. I tako su prošle četiri godine i nakupilo se… – pripovijeda Marija, koja se nada da će financijski problemi uskoro biti stvar prošlosti te da će ona i suprug moći podići kredit kako bi počeli graditi kuću za brojnu obitelj. Sada su podstanari.

No, bez obzira na sve, nikad se ne bi vratila u Zagreb.

– Križevci su mali grad, ovdje je sigurno, nema razbojstava i gužve kao u Zagrebu. A sa svojim kćerkicama jako se dobro slažem. Skupa pečemo kolače, skupa čistimo, kod nas je uvijek veselo – rekla je Marija Risek za Podravski.hr.

A mi dodajemo: Majka s četvero djece trebala bi biti oslobođena TV pretplate, a ne da joj državni uhljebi i haračlije s HRT-a ozbiljno zagorčavaju život.

Direktore HRT-a, ubije se! Ili hitno rješavaj taj slučaj.

R.I. /Foto: Nikola Wolf/Podravski.hr

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

6 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

12 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

13 sati prije