Kategorije Vijesti

DOGOVOR NA POMOLU Orešković ostaje premijer, Karamarko šef Sabora, HDZ-u Ravnateljstvo policije

Širi dalje

IZJAVA dana pripada Radimiru Čačiću: “Svi sada razgovaraju sa svima, lažu ako kažu da to nije istina”, kazao je saborski zastupnik i potvrdio trgovačku narav političkih stranaka i saborskih zastupnika.



Iako iz HDZ-a uvjeravaju javnost da imaju dovoljno ruku za preslagivanje (jedan HDZov portal objavio je da imaju 78, a drugi 80 glasova) nisam siguran da su ikoga u to uvjerili.

No, 20-ak ili 30 zastupnika znaju da u ponovljenim izborima nemaju šanse osvojiti mandat, spremni su zažmirit, dići ruku u Saboru i još četiri godine primati oko 25.000 kuna mjesečno. Plodno tlo za trgovce. Sve je, dakle moguće.

U desetini informacija koje su danas proširene medijima te iz pouzdanih informacija koje smo dobili iz vrha nekoliko političkih stranaka, detektirali smo rasplet situacije: Tihomir Orešković ostaje premijer, Karamarko i Petrov napuštaju Vladu i imenuju nasljednike, Karamarko postaje predsjednik Sabora, a HDZ traži (toj stranci vrlo poželjno) mjesto ravnatelja policije.

Prethodno HDZ iz saborske procedure povlači zahtjev za opoziv premijera, a Karamarkovim odlaskom iz Vlade i rasprava o njegovoj odgovornosti postaje bespredmetna.

Svi glavni akteri političke drame – Orešković, Karamarko i Petrov – svjesni su da u prijevremenim izborima gube. I onu osobno, a Hrvatska najviše.  I zato se moraju dogovoriti.

Petrov, za sada, ne gleda blagonaklono na želju HDZ-a za mjestom ravnatelja policije, ali ako je ulog na drugoj strani mnogo veći i gubitak opasniji, Mostovci bi ga mogli uvjeriti da protivno početnom stavu HDZ-u prepusti Ravnateljatvo policije.

Marko Marković/foto:


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

9 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

11 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

14 sati prije