Kategorije Vijesti

Dr. Letica ponovno o snahi Daliji, poznate novinare spominje uz kokain i UDBA-u

Širi dalje

Slaven Letica, svekar Dalije Orešković koja je u emisiji ”Nedjeljom u dva” najavila ulazak u politiku, na Facebooku je komentirao svoj istup o snahi, nakon što je dio medija njegov stav ocijenilo seksističkim. 



Letica je nakon emisije na Facebooku napisao da njega, kada je riječ o političkoj karijeri Dalije Orešković, zanima samo kako će ulazak u politiku odraziti na njeno majčinstvo

“Zanima i brine me  samo jedno: da joj bavljenje politikom ne oduzme dragocjeno majčinsko vrijeme koje trebaju moje unuke Meri i Leonora“, napisao je u nedjelju Letica.

“Glupi, pokvareni i kokainski poremećen novinar”

Dio mediji nesklon Letici tu izjavu o majčinstvu i unucima prozvao je seksističkom. Portal telegram već se u naslovu obrušio na  Leticu: “Inače ne pratimo istupe gospodina Letice, ali njegov post o svojoj snahi Daliji Orešković jedan je od ljigavijih primjera seksizma”, naslov je teksta na portalu Nine Pavića.

Letica je uzvratio mnogo žešćim komentarom, a jednog novinara, koji  je “zbog sramnih članaka i izmišljenih intervjua morao promijenio ime i prezime”, dovodi u vezu kokainom, (vjerojatno Davor Butković

koji se potpisuje kao Ivan Violić, op. a.)  a drugoga “neupitnim doušnikom komunističke jugoslavenske UDBE” (vjerojatno Mladen Pleše).

Komentar Slavena Letice prenosimo u izvornom obliku bez intervencija:

“Glupi, pokvareni i kokainski poremećen novinar telegrama.hr koji je zbog sramnih članaka i izmišljenih intervjua morao promijenio ime i prezime nije bio sposoban pročitati i razumjeti desetak redaka mog jasno napisanog „spomenarskog“ (facebook) zapisa

Kao mali znak pažnje i zahvalnosti što me je moja draga snaha Dalija Orešković u divanu kod Ace Stankovića pohvalila kao brižnog i nježnog DJEDA, na mom sam „spomenaru“ (facebooku) objavio ovaj kratak zapis:

„Mnoštvo je poveznica, komentara, rasprava, odobravanja i osporavanja, pa i hejtanja i trolanja, nastalo na tragu današnjeg nastupa Dalije Orešković u gostima kod Aleksandra Stankovića u divanu Nedjeljom u 2.
Sve zanima kakva će Dalija biti, ako bude, političarka. Mene, pak, zanima i brine samo jedno: da joj bavljenje politikom ne oduzme dragocjeno majčinsko vrijeme koje trebaju moje unuke Meri i Leonora.“

“Bio je doušnik Udbe”

Kao znanstvenik, sveučilišni profesor, savjetnik UN-a i pisac koji se je jedno vrijeme u dramatičnim prilikama 1990.-1991., pa i kasnije u znatno mirnijim okolnostima, kao saborski zastupnik, 2003.-2007., pozabavio politikom, vrlo dobro znam da hrvatska LJUDOŽDERSKA politika proždire dragocjeno vrijeme i osjećaje.

U mom zapisu izrazio sam zato iskrenu i plemenitu zabrinutog UZORNOG DJEDA – kakvim me je hrvatskoj javnosti predstavila moja snaha – zbog vremena koje će uložiti u politički angažman.

Na tragu zapisa spomenutog „novinara“, a ljestve mu je sigurno držao i jedan neupitni doušnik komunističke jugoslavenske UDBE, brojni su portali i listovi zarazno prenijeli etiketu telegrama.hr kako se u mom zapisu krije „srednjovjekovni“ i „ljigavi“ SEKSIZAM.

“Dalija je fantastična mama svojih blizanki, supruga i ja smo ponosni

U komentarima ispod tih glosa – jedan je imao naslov „FUJ“ – ljuti su boj zapodjenuli čitatelji koji su moj zapis pročitali kako je mišljen i napisan i oni koji su prihvatili „kokainsku“ sugestiju kako se radi o malignom seksizmu.

Kako u spomenutom zapisu nisam Daliji uzvratio na komplimentu, učiniti ću to sada. Dalija je najnježnija kćer svojih roditelja, predivna supruga, fantastična mama svojih blizanki i snaha na koju smo moja supruga i ja ponosni.

Znam da će ovaj moj zapis moje brojne kritičare dovesti do ludila, ali naprosto ne mogu protiv činjenica i istine.

Konačno i najvažnije. Bez obzira kakvu „platformu“ sa svojim suradnicima razvila, ja ću uvijek biti njen glasač, jer smatram da je OBITELJ kudikamo važnija i dragocjenija od svake ideologije i politiku”, napisao je Letica na Facebooku.

M. Marković/Foto:


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

13 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

15 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

18 sati prije