Kategorije Vijesti

DRAMA U BARANJI: Pucao na policiju pa se s ručnom bombom zatvorio u stan

Širi dalje

U mjestu Šećerana kod Belog Manastira odvija se prava drama nakon što se obiteljski nasilnik zabarikadirao u kuću i pucao po policajcima. Usput je prijetio bombom.



Na mjesto događaja upućena je Specijalna jedinica policije Osijek i pregovaranje je u tijeku. Počinitelj se zatvorio u kuću pa je oko 18.30 započelo pregovaranje.

Iz MUP-a su objavili  kratko priopćenje:

“Danas oko 16,01 sati u Policijskoj postaji Beli Manastir zaprimljena je dojava o obiteljskom nasilju u mjestu Šećerana. Dolaskom na mjesto događaja počinitelj (1982.) je ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja prema policijskim službenicima te prijetio da će aktivirati ručnu bombu.

Tom prilikom nitko nije ozlijeđen, a nakon čega se sam zatvorio u stan. Članovi obitelji koji stanuju na istoj adresi nalaze se na sigurnom, a na mjesto događaja upućena je Specijalna jedinica policije Osijek i pregovaranje je u tijeku”, priopćila je ranije policija.

Na adresi 35-godišnjaka policija je najprije intervenirala još u petak 11. kolovoza, kada je alarmirana zbog navodne svađe u kući. Policajce koji su stigli na intervenciju on je omalovažavao i prijetio im pa je uhićen.

No, pušten je u subotu nakon kriminalističkog istraživanja. Nije mu to očito bila opomena nego je danas ponovno iz njegove kuće odjeknula svađa oko 16 sati. Ponovno je alarmirana policija.

Na istu adresu kao i dan ranije zaputila se patrola u kojoj su bili jedan policajac i jedna policajka, a 35- godišnjak je, kako doznajemo, ubrzo potom zapucao prema njima, prijetio je i da će baciti bombu. Policajci su se maknuli na sigurnu udaljenost i pozvali pojačanje.

Oko 18.30 započelo pregovaranje. Prije nego su specijalci stigli, njegova je obitelj maknuta. Svejdoci su ispričali nam kako su vidjeli jednu mušku osobu koja je odvela njegovu suprugu i dvoje djece na sigurno. Žena je u automobilu bila u poluležećem položaju.

MP/Foto: BM press


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

11 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

13 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

16 sati prije