Kategorije Vijesti

Pljušte reakcije na Brkića i Užičko kolo: “Uznemirilo ga je desetak folkloraša”

Širi dalje

“Zapanjujući je stupanj nemaštovitosti u traženju izlike za ponavljanje izlizanih i protokom vremena davno demantiranih teza o tobožnjem žrtvovanju nacionalnog ponosa i interesa u zamjenu za međunarodne karijere “, komentirao je Milav Herman objavu Milijana Brkića.



Čelnik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman i HDZ-ov župan Ličko-senjske županije Ernest Petry uzvratili su kritikama koje je jučer uputio bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, a kojima je povod bilo Užičko kolo na glavnom zagrebačkom trgu.

– HDZ danas podržava isti broj građana Hrvatske kao i nakon Oluje. Taj HDZ nije idealan, ali vodi odgovornu politiku i građani to vide. Naravno da HDZ- ova politika nije nikakvo Užičko kolo na Trgu bana Josipa Jelačića, koje neki žele prikazati kao nekakvu metaforu hrvatske političke zbilje.

Zapanjujući je stupanj nemaštovitosti u traženju izlike za ponavljanje izlizanih i protokom vremena davno demantiranih teza o tobožnjem žrtvovanju nacionalnog ponosa i interesa u zamjenu za međunarodne karijere.

Fascinantan je napor da se povežu stvari koje nikakve međusobne veze nemaju. Kolo u kojem se takve teze kreiraju odavna je izgubilo korak s vremenom i poveznicu sa stvarnošću. Kolo je to koje nikoga ne zanima – poručio je Herman.

Na istom tragu Brkiću je odgovorio i Petry.

– Čitajući izjave povremenih volontera “iz sjene” koji nas uvijek iznenade površnošću svojih komentara, ovaj o kapitulaciji hrvatskog duha i volje pred naletom jednog folklornog društva je ipak zaslužio komentar. Jedan potpuno neinstitucionalni događaj, zbog kojega se možemo ljutiti ili ga negodovati, uzdiže se u rang ključnih i po autoru fatalnih prijelomnih trenutaka i prikazuje se kao dokaz moralnog posrnuća hrvatskih institucija i nečije prodaje nacionalnih interesa zbog nekih “međunarodnih funkcija”? – komentirao je Petry, dodajući da nas nikakav ples u izvedbi nekog gostujućeg društva sigurno neće odvojiti ni od crkve ni od domovine ni od hrvatskih branitelja.

>>>   Milijana Brkića uzrujalo Užičko kolo na Trgu: “Jesmo li došli do dna gluposti?”

– Naše hrvatsko „ja“ slabo je ili nepostojeće ako ga može dovesti u pitanje poskakivanje desetak folkloraša. A slaba je i politička prosudba onih koji, iako bez ikakvih međunarodnih, još uvijek gaje stanovite unutardržavne ambicije, pa im i folklorno društvo za tračak pozornosti nekad dobro dođe – zaključuje Petry.

Podjetimo, Brkić je u statusu kojeg je naslovio “E moj narode – e moj HDZ” poručio kako dobrodošlica mladim pripadnicima srpske nacionalne manjine jasno pokazuje političku zrelost i društvenu odgovornost, ali je i postavio pitanje jesmo li time kao društvo dosegli najviši oblik političkog i intelektualnog razvoja ili smo došli do dna ljudske gluposti.

– Trpimo li previše tihog političkog nasilja kojim nas usmjeravaju što dalje od Crkve, obitelji, Domovine, tradicije i jedinstvenosti? Od silnih neočekivanih političkih kombinacija, tišine i razjedinjenosti takozvanih domoljuba, više ne možemo prepoznati svoje od „njihovih“ u nedostatku jasnih stavova i smjernica – napisao je Brkić.

Čitajući izjavu povremenih volontera “iz sjene” koji nas uvijek iznenade površnošću svojih komentara, Ovaj tekst o … </ p> Objavljuje Ernest Petry

u & nbsp; Subota, 10. srpnja 2021. </ blockquote> </ div>

 


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

38 minuta prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

52 minute prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

58 minuta prije