Kategorije Vijesti

ELIZABETA MAĐAREVIĆ IZ BERLINA: Moje izjave su izmišljene! Novinar Indexa nije me zvao

Širi dalje

Nakon što je portal Index prenio objavu sa zatvorenog osobnog Facebook profila Elizabete Mađarević, koja od siječnja 2019. radi kao prva tajnica Veleposlanstvu RH u Berlinu, navodeći da „širi rasističke, ksenofobne i homofobne stavove, a njemačkoj kancelarki zamjera “nedostatak vlastite kulture“, preko portala Fenix magazin  reagirala je prozvana diplomatkinja



–  Moj profil je hakiran i začuđena sam onim što se prenosi. Ja u svemu na službenim dužnostima slijedim politiku vlade RH. Nitko me od novinara nije zvao ni pitao za tu izjavu. Na godišnjem sam odmoru izvan Hrvatske i ništa mi drugo osim tužbe protiv onih koji o meni šire neistine ne pada sada na pamet.

Karijerni sam diplomat, što znači da služim hrvatskoj Vladi i državi u svojem službenom djelovanju, rekla je Elizabeta Mađarević dodajući kako drži da krajnji cilj napada nije ona već Vlada RH i novi ministar vanjskih i europskih poslova.

–  Ja sam posve obična osoba i profesionalno obavljam svoj posao za svoju državu i Vladu, kazala je za Fenix magazin prozvana Elizabeta Mađarević.

Reakcija iz MVEP

Na obavijest o objavama na privatnom facebook profilu Elizabete Mađarević reagiralo je MVEP poslavši sljedeće priopćenje:

“Ministarstvo vanjskih i europskih poslova oštro se ograđuje od stajališta koje je na društvenim mrežama, kako je danas (16. kolovoza 2019.) izvijestio index.hr, objavila djelatnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Elizabeta Mađarević, od siječnja 2019. godine na diplomatskom mandatu u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu.

S obzirom na ozbiljne indicije povrede propisa kojima je uređen rad Službe vanjskih poslova Republike Hrvatske, ali i Zakona o državnim službenicima, djelatnica je odmah pozvana u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, gdje će se, bez odlaganja, utvrditi sve činjenice vezane uz spomenute objave. Nakon utvrđivanja činjenica, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova će poduzeti odgovarajuće mjere propisane Zakonom o vanjskim poslovima i Zakonom o državnim službenicima”, stoji u priopćenju poslanom od Služba za odnose s javnošću MVEP.

Index je napisao

Hrvatska diplomatkinja na svom profilu na Facebooku širi rasističke stavove, piše o “bijeloj Europi” i tome kako je samo takva Europa “čista”, širi antimigrantske teze, napada prava LGBT zajednice itd.

Također, Mađarević je tijekom godina na nekoliko internetskih portala objavila tekstove u kojima napada migrante i izbjeglice predstavljajući ih kao prijetnju kršćanskoj Europi, a nije propustila ni napasti Istanbulsku konvenciju i samog Plenkovića te, još važnije, njemačku kancelarku Angelu Merkel.

Njoj je Mađarević u jednom tekstu dijagnosticirala “nedostatak vlastite kulture” zbog izjave da islam pripada Njemačkoj.

M. Marković/Foro:Facebook

 

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

4 sata prije

Kaos u tramvaju, potukla se dva starija muškaraca – video

Zagrebački tramvaj broj 6 danas je bio poprište tučnjave dvojice starijih muškaraca. "J**o ti pas…

4 sata prije

Plenković: ‘Ovo je treći predsjednik SDP-a kojeg sam pobijedio. I njega i strica’

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na svečanom otvorenju obnovljene dvorane 'Pietro Ciscutti' Istarskog narodnog kazališta-Gradskog…

5 sati prije