Kategorije NaslovnaVijesti

ENGLESKA TAJNA SLUŽBA MI5 i MI6 : Ovo je britanski reper, ubojica američkog novinara

Širi dalje

Prema pisanju Sunday Timesa, MI5 i MI6 su otkrile identitet maskiranoga ubojice kojeg su suborci zvali imenom John.



Dok se čeka više detalja mediji nagađaju da je riječ o 23-godišnjem reperu iz Londona Abdel-Majed Abdel-Baryu. On je prošle godine napustio London i otišao se boriti u Siriju. Navodi se kako Abdel-Bary ima sličan naglasak kao i čovjek koji je odrubio glavu Foleyu, a također je slične građe i tena, piše Sunday Times.

Sumnja na njega je još veća jer je prije mjesec dana na svom twitteru objavio svoju fotografiju  u kojoj drži odrubljenu glavu žrtve.

Britanski mediji pišu da se njegov otac Adel Abdul Bary trenutno nalazi u zatvoru u New Yorku zbog sumnje da je 1998. dignuo u zrak američko veleposlanstvo u Keniji i Tanzaniji.

Što se tiče sina, pred njim je bila solidna karijera repera, jer su mnoge radio stanice u Velikoj Britaniji puštale njegovu glazbu. No, nakon otkrića da je terorist, sve njegove pjesme uklonjene su s “playlista”.

Drugi engleski mediji pišu kako Abdel-Bary nije jedini osumnjičeni za ubojstvo Foleya, već se sumnja na još dvojicu terorista koji su rođeni u Britaniji, a odlučili su prijeći na Islam i pridružili se islamistima.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Tužan prizor omiljenog mjesta bogatih. Hotel je ostao bez glavne atrakcije

Na jednoj od slikovitih serpentina koje se uspinju prema Furkapassu, alpskom prijevoju u južnoj Švicarskoj, na nadmorskoj…

1 sat prije

HDZ nastavlja provocirati Milanovića: Vrhovni šarlatan bezočno laže!

HDZ nastavlja s provociranjem predsjednika RH Zorana Milanovića na Facebooku, na što on ne reagira…

1 sat prije

Javio se Pupovac: Neću dopustiti da nas ponižavaju

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je da pri formiranju vlade i parlamentarne većine neće dopustiti…

2 sata prije