Kategorije Vijesti

Gabrijela Žalac: “Nisam kriva, svi su sve znali”

Širi dalje

“Sve što mi se stavlja na teret je netočno. Sve službe u Ministarstvu su bile upoznate sa svime što se radilo”, rekla je Žalac.



“Posao sam obavljala u skladu sa zakonom te programom Vlade. Sve što mi se stavlja na teret je netočno. Sve službe u ministarstvu su bile upoznate sa svime što se radilo. Ja nisam utvrđivala cijenu niti za jednu nabavu.

To je radila resorna uprava u suradnji s glavnim tajništvom. Plan nabave se mijenjao sukladno potrebama tijekom procesa nabave, a sve su radile službe u Ministarstvu koje su sve potpisivale. Svi su znali što je plan Vlade i što treba ispuniti”, piše Jutarnji list.

“Glede konkretne nabavke softvera sve je sigurno odrađeno po zakonu i ja nisam utjecala na Petrica ni SAFU kako se tvrdi. Program SPUR je odličan program, ali ga moji nasljednici u Ministarstvu više nisu koristili. Bilo je priča i o drugim programima kao npr. o e-fondovima i slično.”

Obrana je to koju je bivša ministrica Ministarstva europskih fondova i regionalnoga razvoja Gabrijela Žalac iznijela sinoć pred istražiteljima Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO).

EPPO je otvorio istragu protiv Žalac, ravnatelja SAFU-a Tomislava Petrica te vlasnika informatičkih tvrtki Mladena Šimunca i Marka Jukića.

Prema optužbama EPPO-a Žalac je činila sve kako bi 2017. i 2018. Šimunac, odnosno najprije njegova, a zatim tvrtka njegovoga poslovnoga partnera Jukića, dobila unosan posao nabavke sufwarea,  13 milijuna kuna bez PDV-a. Ukupna šteta je 1,8 miljuna eura.

Jutranji list piše da je kao dokaz toga prijateljstva, EPPO  u spis priložio i fotografiju s proslave 40. rođendana Gabrijele Žalac iz veljače 2019. na kojoj se s njome zajedno na tulumu vide i Petric i Šimunac.

R.I. /Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

12 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

14 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

17 sati prije