Kategorije Vijesti

Glavni tajnik DP-a: “Da, našli smo se i dogovarali većinu bez SDSS-a”

Širi dalje

Tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro, koji je s Mariom Radićem ključni pregovarač oko sastavljanja nove saborske većine, za Večernji list je potvrdio da su nakon obilježavanja Dana Vukovara, u Sotinu članovi DP-a i HDZ-a zajedno ručali.



Nije to bilo tajni sastanak, kako se brzo proširilo, jer kamere su čekale ispred restorana u kojem su se našli, a Dabro je otvoreno kazao i povod ručka.

Da, našli smo se i dogovarali većinu bez SDSS-a”, jasan je bio Dabro dodajući da je ranije već dosta toga pojasnio i Marko Milić te da u utorak očekuje nastavak pregovora.

Tu većinu činili bi zastupnici izabrani na HDZ-ovoj listi, točnije njih 61, zatim 13 zastupnika s liste Domovinskog pokreta, pet manjinaca te Vesna Vučemilović, koja je izabrana na listi Mosta i Hrvatskih suverenista.

Milorad Pupovac, šef SDSS-a, već dva dana odbija komunicirati s novinarima, a tijekom večeri  javila se Anja Šimpraga, bivša saborska zastupnica SDSS-a, a od 2022. potpredsjednica Vlade RH, čija je izjava  znakovita:

“Upućujem vas po ovom pitanju na profesora Pupovca, a očekujemo i od predsjednika kluba manjinaca Bilaka da vidimo što će biti s novim sazivom.”

Na pitanje je li upoznata s informacijama koje izlaze u sve izglednijoj vlasti bez SDSS-a odgovara:

“U krugu obitelji provodim Veliki petak, bojamo jaja i molim za razumijevanje. Ako ste ranije komunicirali s profesorom Pupovcem, on je za ta pitanja i dalje ključan.”

Zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov je rekla kako nema nikakvih informacijama o dogovoru HDZ-a i DP-a.

“Nemam nikakvih informacija o tome. Ono što znam je da smo na posljednjem sastanku saborskih zastupnika kluba nacionalnih manjina kazali kako ostajemo jedinstveni”, rekla je Jeckov.

Prema njenim riječima tijekom idućeg tjedna biti će održan novi sastanak zastupnika kluba nacionalnih manjina poslije kojega će se znati više.

M.Marković/Foto: cropix


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Putin prvi put rekao koji je cilj ofenzive na Harkiv, drug najveći grad u Ukrajini

Putin je prije deset  dana  položio zakletvu za još jedan mandat, svoj peti kao predsjednika…

8 minuta prije

Gdje gladati meč stoljeća? Večeras se tuku Tayson Fury i Oleksandr Usik

Tayson Fury  (35) i Oleksandr Usik (37) u večernjim subotnjim satima borit će se u…

49 minuta prije

Ovo su biografije tri ministra iz DP-a: Odvjetnik, kickboksač i teolog

Domovinski pokret u novoj vladi ima tri ministra. To su Ante Šušnjar, ministar gospodarstva, Ivan…

2 sata prije