Kategorije NaslovnaVijesti

Glogoški nakon trosatnog sastanka: Razgovore možemo nastaviti, ali bez Matića. Šator ostaje

Širi dalje

SASTANAK predstavnika Vlade i branitelja, koji je u danas održan u Ministarstvu branitelja, završio je nakon tri i pol sata uz dogovor da će se razgovori nastaviti po radnim skupinama.



Nakon sastanka Đuro Glogoški rekao je kako će šator u Savskoj 66 ostati do daljnjega, da su branitelji spremni, kao što su bili spremni sva ova 232 dana

, nastaviti razgovore do pronalaženja rješenja, ali da nositelj svih razgovora ne može biti ministar branitelja Matić jer zbog njega prosvjeduju

Izjavio je da ministar Matić “obmanjuje premijera”, a prosvjednici također ne mogu prijeći preko svega što se događalo kroz 232 dana, kao ni preko smrti Nevenke Topalušić i činjenice da je još nekoliko veterana završilo na hitnoj pomoći.

Glogoški je ponovio podsjetio na Matićevu izjavu s prvog sastanka da 150.000 lažnih branitelja može riješiti za sedam dana, “ako mu premijer osigura ulaznu vizu za Kanadu”, pa branitelji očekuju da to i riješi za sedam dana.

Branitelji od Vlade traže i da svi oni koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku u budućnosti više ne mogu ostvarivati prava iz državnog proračuna.

Razgovori će se nastaviti po radnim skupinama koje će biti zadužene za rješavanje pojedinih pitanja, poput mirovina, zdravstvene skrbi i sl., a Matić može biti član neke skupine, ali ne može voditi Vladine predstavnike, dodao je Glogoški.

MP/Foto:gov.hr


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Vesna Pusić: DP je sigurnosno opasan za Hrvatsku. Milanović mora reagirati!

Bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić komentirale je pregovore nakon izbora. Tvrdi da je domaća…

6 sati prije

Plenković: Načelno imamo 83 ruke, a Nina je suho zlato. Bit će u idućoj Vladi

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a…

10 sati prije

Ministrica o uhićenju pomoćnika: Spriječili smo pokušaj prevare od 3.2 mil. eura

Nakon nove akcije EPPO-a u kojoj su uhićeni bivši pomoćnik ministrice, bivši dekan i bivši profesor…

12 sati prije