Kategorije Vijesti

Grad Zagreb objavio: Milan Bandić je umro od srčanog udara

Širi dalje

Iz Grada Zagreba objavili su priopćenje o smrti gradonačelnika Milana Bandića.



“U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, suradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada, danas, 28. veljače u 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić.

Živio je za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe – bez ostatka obavljao 21 godinu.

O detaljima, terminu pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama vezanim uz ovu tužnu vijest, javnost ćemo obavijestiti naknadno.

Počivao u miru”, stoji u priopćenju.

Bandiću je, prema neslužbenim informacijama, pozlilo oko ponoći. Brzo je došla hitna pomoć koja mu je pokušala pomoći, ali bezuspješno. Prebačen je u bolnicu gdje su konstatirali da je preminuo od posljedica srčanog udara.

Iz Stranke rada i solidarnosti su potvrdili da će grad do izbora voditi dugogodišnja Bandićeva suradnica Jelena Pavičić Vukičević (46), jedna od dviju zamjenica gradonačelnika. Druga zamjenica je Olivera Majić. U slučaju smrti gradonačelnika nakon dvije godine mandata, do izbora grad vodi netko od njegovih zamjenika.

M.M. /Foto: fah


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi milan bandić

Najnovije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

8 sati prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

11 sati prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

12 sati prije