Kategorije Vijesti

Nikola Grmoja: Uhvatio sam šeficu DORH-a u laži! Opet!

Širi dalje

RTL

 
 je večeras u Dnevniku  objavio da su u posjedu SMS poruka između Glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek i Josipe Rimac. Sve je, kako se navodi, počelo u prosincu 2018. godine, a onda i godinu dana kasnije u DORH-u. Josipa Rimac uhićena je 29. svibnja 2020., a Hrvoj Šipek 10-ak dana prije toga postaje prva žena DORH-a. Njezina institucija, kao ni USKOK, nikad nisu doznali tko je Rimac odao da je prisluškuju.



O tom dopisivanju večeras se oglasio Mostov Nikola Grmoja.

“Glavna državna odvjetnica odavno je izgubila bilo kakav kredibilitet, još otkako je razotkrivena kako je od OLAF-a protuzakonito skrivala dokumente i time Plenkovićevu miljenicu Gabi kao počiniteljicu kaznenog djela štititila da ne bude otkrivena i uhićena.

Osim toga prije 14 mjeseci lagala je i Sabor i hrvatsku javnost jer je na moje pitanje odgovorila kako izvješće iz srpnja 2020. o predmetu Žalac nije vidjela, iako je nadzorom otkriveno da je bila obaviještena o tom predmetu upravo u srpnju 2020.

Večeras je Danas RTL televizije objavio poruke između Zlate Hrvoj-Šipek i Josipe Rimac iz kojih je jasno kako sam i jučer ponovo uhvatio glavnu državnu odvjetnici u laži”, piše Grmoja.

“Na moje eksplicitno pitanje je li komunicirala s Josipom Rimac oko vjetrolektrana, odgovorila je negativno i rekla da je s njom komunicirala davno kad je Rimac bila gradonačelnica Knina iako poruke pokazuju da su komunicirale i 2018. i 2019.

Zašto je to jučer Zlata Hrvoj Šipek zanijekala stvarno ne znam, posebno jer se te poruke nalaze u spisu DORH-a i USKOK-a. Malo je vjerojatno da glavna državna odvjetnica ne zna da je i njeno dopisivanje dio tog spisa.

Moguće je da se potpuno pogubila jer ju je Plenković zadržao na položaju glavne državne odvjetnicu i nakon što je ona prekršila Uredbu EU kako bi pomogla u zataškavanju prijevara s kojima su povlašteni pojedinci bliski Plenkoviću prisvajali novac hrvatskih i europskih građana.

A njen položaj je postao još teži nakon što su u javnost iscurile poruke koje pokazuju da bi DORH morao procesuirati Plenkovićeve najbliže suradnike, a možda i njega samog. Izgleda da će Rimac i Žalac postati Scila i Haribda i Andreja Plenkovića i Zlate Hrvoj Šipek”, piše Grmoja.

R.I. / Foto: hrt


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Ministar Medved čestitao legendarnoj brigadi: “Vi ste sinonim najvećih pobjeda”

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u nedjelju je čestito pripadnicima 4. gardijske brigade - Pauci, 33. godišnjicu…

5 minuta prije

“Bljesak slobode” u Okučanima: “Poezija je i vrsta oružja u miru”

Već treću godinu, kao uvod u središnji dio obilježavanja vojno-redarstvene operacije Bljesak, Narodna knjižnica u…

28 minuta prije

Kolindi posao cvjeta. Lani je prijavila dobit 146,9 tisuća eura

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović predala je financijsko izvješće za 2023. godinu i prijavila ukupan…

43 minute prije