Kategorije Vijesti

Gubitnici bijesni pa sipaju salve uvreda na račun HDZ-a i DP-a. Najžešća je Narikača

Širi dalje

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće vlade, potvrdio je glasnogovornik vlade Marko Milić.



Izborni gubitnici su bijesni nakon dogovora HDZ-a i SDP-a i ka0 da se natječu tko će više uvrijediti dvije stranke koje  formiraju novu vladu. Najdalje su u uvredama otišle Jadranka Kosor i Dalija Orešković.

Marijana Puljak iz Centra u objavi na Facebooku Ivanu Penavi postavila je pitanje je li Vukovar pao ili je oslobođen.

“Imamo Vladu koja je nastala na prevari birača i prije nego se formirala. Možemo očekivati da se u Hrvatskoj ništa neće promijeniti, osim što će se novac dijeliti i s nekim DP-ovcima. Jedno pitanje za Penavu: je li sad Vukovar pao ili je oslobođen? Je li vam Vukovar poslužio samo za dobivanje glasova koje ćete sada koristiti u imovinskim, a ne domovinskim interesima?, piše Puljak.

 Dogovor HDZ-a i DP-a komentirala je i SDP-ova Mirela Ahmetović.

“Nije problem ni SDSS, ni “veleizdajnik Plenković” ni kultura. U pitanju je cijelo vrijeme bila energetika koju je DP dobio u miraz. Raduje se bivši ekskluzivni partner Gazproma, a i Plenković što je u Vladu primio “proruse”. Hrvatska pomirba 2.0. Sad će plin odmah pojeftiniti”, poručila je Ahmetović.

Bivša premijerka Jadranka Kosor kratko je komentirala postignuti dogovor.

Orešković: Ovo je HDZ 1941.
Dalija Orešković je za Index  kraktokomentirala dogovor HDZ-a i DP-a. “HDZ 1941.”

 Na društvenim mrežama reagirao je i SDP.

“Ljudi, okupio sam većinu”, govori Plenković na SDP-ovoj montaži.

Kekin: Grozimo se od skretanja udesno
“Vidimo da se najavljivano i ostvarilo. Vidimo da se većina sklopila, a i one koji u toj većini neće biti, i to predstavlja poraz Andreja Plenkovića, koji je većinu sklapao s onima s kojima se mjesecima prije toga javno vrijeđao na najgrublje moguće načine. Jedni druge su nazivali kriminalcima i teroristima”, rekla je Ivana Kekin iz Možemo

“Mi ćemo iz oporbe morati burno motriti u kojem će smjeru krenuti Hrvatska. S obzirom na najave koje su dolazile iz Domovinskog pokreta i s obzirom na njihove prioritete koji uključuju, primjerice, deratifikaciju Istanbulske konvencije u zemlji u kojoj su u mjesec dana ubijene četiri žene, grozimo se od skretanja udesno.

Izrazito nas zabrinjava, s obzirom na špekulacije, koja ih ministarstva zanimaju i ako je istina da su među njima poljoprivreda i energetika, u kojem će to smjeru ići. Bojimo se da će cijenu ove Plenkovićeve vlade itekako platiti građani ne samo u ideološkom kretanju ove zemlje nego i u povećanju računa.”

D. M. /Foto: X


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Stanković se požalio: “Zoran Milanović me nazvao i izvrijeđao”

Emisija "Nedjeljom u 2" u nedjelju se emitirala po 1000. put, a novinar, urednik i…

2 sata prije

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika…

6 sati prije

Hrvat koji je sparirao Furyjem: Sudac je trebao je pustiti Usuka da nokautira Furyja

Oleksandr Usik sinoć je ujedinio sve teškaške titule pobjedom protiv Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudaca.…

6 sati prije