Kategorije Vijesti

‘Guru’ iz Pule o smrti dječaka: Nismo znali da je bolestan. Imao je proljev i povraćao

Širi dalje

U srijedu je u pulskoj bolnici preminuo 15-godišnji dječak kojeg roditelji tri mjeseca nisu vodili u bolnicu unatoč njegovom narušenom zdravstvenom stanju.



Stanje mu se znatno pogoršalo 27. rujna, no roditelji su tek 29. rujna zatražili hitnu medicinsku pomoć.

Mediji su objavili da su roditelji  Darko i Ines K.  članovi sekte koju vodi Vladimir Radeka. Žive u  ogromnoj  kući u Šikićima kraj Pule gdje su dio religijske zajednice.

Vladimir Radeka u razgovoru za Glas Istre kaže da je predsjednik registrirane udruge Vajšnavsko društvo u čijoj su zajednici živjeli roditelji i dječak koji je umro zbog zanemarivanja. Tvrdi da  nisu sekta ni crna magija,  da nitko nije primijetio da dječak bolestan te da je njegova obitelj u zajednici živjela oko dvije godine.

“Mi smo ljudi kao i vi, a živimo u registriranoj udruzi Vajšnavsko društvo čiji sam ja predsjednik.
Zagovaramo put duhovnog života, meditacije i nenasilja prema živim bićima, ali i prema svom tijelu, te smo i vegetarijanci”, rekao je Radeka

“Ovo što se dogodilo je vrlo tužno, ali to je bio nesretan slučaj. Dječak je oduvijek bio mršav i nitko od nas nije primijetio da je bolestan, a kamoli da je imao šećernu bolest.

Dan prije imao je proljev i povraćao, ali je majka bila cijelo vrijeme uz njega”, ustvrdio je Radeka.

Za 24 sata je opisao što se dogodilo  tragične noći:

“Kad je došla prva pomoć, kad su pokušali pokušali reanimirati malog, bilo je troje liječnika ja mislim. Majka je bila tu i još jedan naš član uz njega. Mi nismo mogli nikako pomoći tu. Jedino što smo mogli je izmoliti koju molitvu za njegovu dobrobit”- ispričao je.

“Nitko to ne zna da je dijete bilo bolesno tri mjeseca. Kako smo mi to mogli znati nitko to nije znao. On je išao redovito u školu, ako su znali to u školi zašto nisu obavijestili roditelje”, rekao je.

“Mi nismo nikakvi fanatici niti sekta, ovo nije neka crna magija – dodao je. Kaže kako se osjeća žalosno zbog svega što se dogodilo

Milanović: ‘To je užas’

Smrt 15-godišnjaka iz Pule komentirao je i predsjednik Milanović:

“Ako je zanemarivanje, to je jedno, sektaštvo je drugo. Ako su vjerski razlozi, to ne spada u slobodu vjeroispovijesti. Ako je tako, onda se može pojaviti sekta koja će pravdati ubojstvo. Nevjernika, na primjer.

Ne razumijem koja to vjera u svevišnjeg počiva na potpunom negiranju akumuliranog ljudskog znanja. Nek’ to rade sa sobom, a nek’ djecu ostave na miru. Ovo što se dogodilo, nije to zabrinjavajuće, to je užas, ali pitanje je što država tu može napraviti”, rekao je Milanović.

R.I. /Foto: glasistre


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

DP objavio ključnu odluku, Radić prozvao Pupovca

Domovinski okret održao je presicu nakon sjednice Predsjedništva te stranke nakon što su  jutros pregovarali…

24 minute prije

Plenković: Vladu formiraju pobjednici, a ne Grbin i njegov proruski stric

Premijer Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak kako smatra da će kroz slijedeće dane dogovoriti s…

4 sata prije

Grbin nakon sastanka s DP-om: Sve opcije su moguće pa i ponavljanje izbora

Nakon postizbornih razgovora s Domovinskim pokretom o sastavljanju moguće većine javnosti se s Iblerova trga…

4 sata prije