Kategorije HrvatskaVijesti

Hasanbegović oštro o Silobrčiću: “Koristio je javni položaj za stranački aktivizam !”

Širi dalje

ZLATKO Hasanbegović, saborski zastupnik HDZ-a, danas je reagirao na sjednici saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, kako bi trebalo razriješiti s čela Odbora za etiku u znanosti njenog dosadašnjeg čelnik akademika Vlatka Silobrčića.



Razlog za smjenu je političko djelovanje Silobrčića. On je naime, član stranke Pametno te je time u sukobu interesa, zbog čega je i podnio ostavku.

“On je jedan od čelnika političke stranke. Koliko mi je poznato, izlazio je na izbore na listi te stranke i time je diskvalificiran”, rekao je Hasanbegović i dodao da je potpuno neprimjereno da član tog odbora bude član neke političke stranke i djeluje u političkom životu”, kazao je Hasanbegović

.

Na to je Mirando Mrsić iz SDP-a kako ne postoji zakon koji bi sprječavao rad u odboru članu neke stranke. Na to mu je Hasanbegović odgovorio kako ne postoje formalne zapreke, ali kako je akademik Silobrčić iskoristio svoj položaj u korist političko-stranačkog aktivizma. A, to je nedopustivo.

“Ne mogu zamisliti da se netko može naći na akademskoj ili znanstvenoj dužnosti toga tipa i voditi političko-stranačku borbu”, kazao je Hasanbegović na što mu je replicirao Milorad Pupovac:

“Najprije bih htio reći da je kolega Hasanbegović s pravom upozorio da se treba vratiti na pitanje onoga o čemu trebamo odlučivati nakon što smo o tome široko konstatirali. Kad je posrijedi članstvo u političkim strankama, tome bih dodao i svjetonazor. Mi u toj stvari ne smijemo, nemamo ni ustavnih ni zakonskih pretpostavki ograničavati prava ljudi da budu birani”.

Maxportal/foto: FaH


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

11 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

12 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

15 sati prije