Kategorije Vijesti

HDZ danas objavljuje listu za EU! Ovo su sigurni kandidati

Širi dalje

HDZ  će danas konačno objaviti svoju listu za izbore za Europski parlament. Iako se u javnosti spekuliralo nekim imenima, HDZ je uspješno držao listu tajnom do zadnjeg trenaU 15 sati u središnjici stranke na Trgu žrtava fašizma započet će sjednica Predsjedništva HDZ-a, koje bi trebalo predložiti listu.



O predloženim listama će se raspravljati  na sjednici Nacionalnog vijeća, koje počinje u 16 sati, a za 17 sati sati je zakazan Središnji odbor koji bi trebao potvrditi listu.

Tko će biti na HDZ-ovoj listi, još nije poznato. U javnosti se tek spekuliralo nekim imenima.

Ressler i Sokol sigurni

Među njima je i ono Karla Resslera, savjetnika premijera Andreja Plenkovića i HDZ-ovog koordinatora izrade programa za europske izbore. Njega je za kandidata za europske izbore predložila Mladež HDZ-a, no konačni prijedlog donijet će Predsjedništvo stranke.

Kao vjerojatni kandidat spominje se i Tomislav Sokol, saborski zastupnik koji se u posljednje vrijeme vrlo često pojavljuje u javnosti. U intervjuu tportalu prije nešto više od mjesec dana nije htio otkriti hoće li biti na listi.

‘HDZ kao stožerna stranka predstavlja najšire slojeve hrvatskog društva, skupine i regije te zbog toga ima i najveću širinu potencijalnih kandidata. Svakako će lista biti kvalitetna, a hoću li ja biti na njoj, to ćemo vidjeti’, kazao je tada Sokol.

Na listi bi se mogla naći i saborska zastupnica i bivša glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak, koju je predložio HDZ Međimurske županije, kao i Predsjedništvo HDZ-ove Zajednice žena ‘Katarina Zrinski’. Sama Glavak na pitanje hoće li biti na listi prije tjedan dana odgovorila je da će o tome odlučiti stranačka tijela.

“HDZ-ova manekenka” 

Od aktualnih HDZ-ovih eurozastupnika na njoj će se gotovo sigurno naći Dubravka Šuica kojoj je HRT nedavno, krajnje bezobrazno i podlo u odnosu na ostale stranke, posvetio cjelovečernju reklamnu emisiju. Koliko je aktivna posljednjih tjedana u objavama na društvenim mrežama mjesto na listi očekuje i “HDZ-ova manekenka” Željana Zovko iz Mostara.

Kao moguća kandidatkinja spominje se i ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijela Žalac. Ona je pak u četvrtak na pitanje hoće li biti na listi rekla da ‘ne zna’.

Iako se spekuliralo da bi ju HDZ volio vidjeti u Europskoj komisiji, pitanje je koliko joj je naštetio slučaj prometne nesreće te afera Mercedes.

Hoće li se na listi naći i ime bivše HSS-ove Marijane Petir, pitanje je koje se pojavilo proteklih dana. Petir nije željela otkriti hoće li se naći na njoj, kazavši da će obavijestiti javnost kad donese odluku o tome, a po visokim izvorima iz HDZ-a ta mogućnost je otklonjena što nam se  čini  posve logičnim.

Kao kandidat spominju se i  gotovo zaboravljeni dubrovački HDZ-ovac Frano Matošić, žensku kvotu trebali bi popuniti Sanja Bošnjak, Mirjana Čagalj i “ljubiteljica cajki” Dragica Vranješ,

a taj je epitet stekla nakon što je Božićni domjenak HDZ-a slavila uz turbo melos s istoka.

 

G. Matković/Foto:cropix

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi Eu izborihdz

Najnovije

DP objavio ključnu odluku, Radić prozvao Pupovca

Domovinski okret održao je presicu nakon sjednice Predsjedništva te stranke nakon što su  jutros pregovarali…

33 minute prije

Plenković: Vladu formiraju pobjednici, a ne Grbin i njegov proruski stric

Premijer Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak kako smatra da će kroz slijedeće dane dogovoriti s…

4 sata prije

Grbin nakon sastanka s DP-om: Sve opcije su moguće pa i ponavljanje izbora

Nakon postizbornih razgovora s Domovinskim pokretom o sastavljanju moguće većine javnosti se s Iblerova trga…

4 sata prije