Kategorije Vijesti

HDZ: Milanović je lažljivac koji se boji kaznenog progona

Širi dalje

Predsjednik države Zoran Milanović danas je opet napao premijera Andreja Plenkovića zbog izbora Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika. Milanović je poslao priopćenje u kojem tvrdi da Plenković u pokušaju “da obrani neobranjivo – a to je izbor Ivana Turudića za Glavnog državnog odvjetnika – osporava činjenice, krši zakone, optužuje druge i sluđuje zdrav razum”.



Večeras su mu odgovorili iz HDZ-a. U priopćenju nazivaju Milanovića histeričnim lažljivcem i tvrde da se Predsjednik boji kaznenog progona.

“Uplašeni i histerični lažljivac Milanović razotkrio se do kraja i okreće pilu naopako. Sve što njega muči – svaljuje na predsjednika Vlade bez ikakvih argumenata. Čega se toliko boji što na čelo DORH-a dolazi osoba izvan tog sustava?

Njegovi panični pokušaji rušenja već završene i zakonito provedene procedure za izbor glavnog državnog odvjetnika, imaju samo jedan cilj: Zaštitu njega samoga.

Prijetnja progonima, vrijeđanje novog glavnog državnog odvjetnika i miješanje u rad SOA-e, DORH-a i drugih nadležnih tijela – sve su to znakovi ozbiljne panike i straha. A ujedno i pokazatelj kako su institucije izgledale dok je on vodio Hrvatsku.

Otvorenim zazivanjem kaznenog progona političkih neistomišljenika Milanović se vratio u neka bivša vremena – tamo gdje mentalno i ideološki i pripada.

“Želi privatizirati represivni aparat da progoni druge”

Umjesto uloge predsjednika Republike koji bi trebao štititi Ustav i brinuti se o usklađenom djelovanju svih tijela državne vlasti, imamo Milanovića koji se otvoreno pridružuje oporbi u pokušajima destabilizacije vlasti. A sad je otišao korak dalje i spustio se na razinu političke komesarke SDP-a Mirele Ahmetović, koja isto želi privatizirati represivni aparat da progoni druge, a sebe i svoje štiti.

Za razliku od takvog pristupa, za našu Vladu tijekom cijelog mandata DORH je neovisna institucija, samostalna i lišena ne samo političkog već i svakog drugog oblika pritiska. Hrvatski sabor izabrao je novog glavnog državnog odvjetnika i ta je tema gotova.

Stalnim uplitanjem u proceduru za koju nije nadležan, Milanović radi svojih osobnih interesa izlazi izvan svih ustavnih i zakonskih okvira”, piše u priopćenju HDZ-a.

R.I. /Foto: N1

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Baturina se čudi HNS-ovu pravilu u finalu Kupa, a na jedno pitanje izbjegao odgovor

U srijede 15. svibnja od 19 sati na maksimirskom stadionu igra se prva utakmica finala…

4 sata prije

Boban i Zajec položili vijence u spomen na sve poginule Bad Blue Boyse

Povodom 34 godine od nikad odigrane utakmice protiv Crvene zvezde danas su predstavnici kluba, bivši…

5 sati prije

Romano objavio: “Ovo su ključni sati za Luku Modrića. Uskoro opširnije”

Fabrizio Romano, najpouzdaniji izvor za tranfere nogometaša, objavio je dramatično intoniranu vijest o Luki Modriću.…

5 sati prije