Kategorije Vijesti

HDZ-ov saborski zastupnik koji je negirao koronu završio na hitnoj – zbog korone

Širi dalje

Jure Brkan, saborski zastupnik HDZ-a i gradonačelnik Makarske, primljen je jutros u ambulanti Hitne medicinske pomoći u Makarskoj te je prebačen na Zarazni odjel u KBC-u Split, a zbog iscrpljenosti uslijed dulje borbe s koronavirusom



Brkan je bolestan već 10-ak dana. Iako je stabilnog stanja u smislu da nema respiratornih ni nekih ozbiljnijih ugrožavajućih smetnji. Makarska danas doznaje da se gradonačelnik osjeća iznimno iscrpljeno zbog čega je zatražio intervenciju na hitnoj.

Brkan je u utorak 2. veljače je izvijestio kako je pozitivan na koronavirus te da ima jače simptome.

“Nakon današnjeg testiranja na covid-19, dobio sam rezultat da sam pozitivan”, objavio je Brkan na svojoj Facebook stranici.

Podsjetio je kako je u samoizolaciji od petka, nakon povratka iz Zagreba te da se pridržava preporuka epidemiologa i liječnika opće prakse.

“Imam jače simptome, zasad ih dobro podnosim i poštujem sve naputke struke u njihovom liječenju”, poručio je Brkan. Pozvao je građane da se pridržavaju epidemioloških preporuka i čuvaju svoje i tuđe zdravlje.

Podsjetimo, Brkan je odgovarajući na vijećnička pitanja 6. ožujka prošle godine na početku epidemije iznio prilično nonšalantan stav o koronavirusu.

“Ljudi, ne budite naivini, panika se stvara iz ničega. Uvatite se sebe, svojih briga, što je rekla Marija: očistite dvorište, uredite okućnice, spremajte se za sezonu, budite dobri sa svojim susjedima. Korona sa simptomima malo jače prehlade, čovječe, nas drži sve u karanteni. Pa ja to ne mogu virovat?! Ne dao Bog da nam turizam zašteka zbog korone, šta ćemo onda? Zbog panike, ne bolesti…”, rekao je tada Brkan.

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Lijepa naša u Beogradu. Veočić dobio Srbina 5:0 i osvojio europsko zlato

Hrvatski boksač Gabrijel Veočić u Beogradu je osvojio je naslov europskog prvaka u kategoriji do…

16 minuta prije

Zvonimir Hodak: Rijeke pravde postale su potočić, a Most je odletio u zrak

Hrvatski rašomon ide dalje. Svaka stranka ima svoje viđenje buduće vlade i vlasti. Izgleda kako…

58 minuta prije

Silvijo Čabraja: Mogli smo unakaziti Rijeku

U posljednjem susretu 32. kola HNL-a nogometaši Lokomotive su kao domaćini u Kranjčevićevoj ulici svladali Rijeku 3-1 (2-0) te će iduće…

1 sat prije