Kategorije Vijesti

HLADAN K’O ŠPRICER: Pogledajte trenutak kad Plenković smjenjuje ministre MOST-a

Širi dalje

Premijer Andrej Plenković na sjednici je Vlade danas donio odluku o razrješenju tri Mostova ministra koji su glasali protiv ministra financija Zdravka Marića.



Plenković je razriješio ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića, ministra pravosuđa Antu Šprlju te ministra zaštite okoliša i energije Slavena Dobrovića.

Vlada je odlučivala o prijedlogu SDP-a izglasavanje nepovjerenja ministru financija Zdravku Mariću, a premijer Plenković je pozvao sve ministre da se izjasne protiv izglasavanja nepovjerenja.

“Vlada ne prihvaća navode o ovoj inicijativi te vrlo jasno odgovaramo na aluzije na eventualni sukob interesa ministra Marića vezano za Agrokor te za navode o nezakonitostima da je Marić od HPB-a dobio kredit pod određenim uvjetima kao član NO-a Banke”, kazao je premijer.

“Tek kad se utvrdi da ima nepravilnosti, utvrđivat će se odgovornost zašto je to tako nastalo i tko je za to odgovoran. Tu je politika Vlade jasna i odlučna. Odbacujemo kritike oporbe, osobito predvođene onom strankom čiji se doprinos rješavanju ovoga problema svodi na selfije i promoviranje kiseloga zelja”, prozvao je premijer SDP i njenoga šefa Davora Bernadića

“Vlada se nikada ne bi upustila u političke jeftine politikantske aktivnosti, a koje nimalo ne pridonose kredibilitetu stranke o kojoj je riječ, a niti doprinose rješavanju problema s kojim je Vlada suočena”, rekao je Plenković zamolivši članove Vlade da glasuju za taj njegov prijedlog.

Ministri Dobrović, Orepić i Šprlje glasali su protiv Marića.

– Molim tajnicu da pripremi odluku o razrješenju tri Mostova ministra, rekao je premijer nakon glasovanja.

Odluka je, očito je, bila ranije pripremljena i poznata članovima Vlade. Premijer Plenković bio je miran i odluku o razrješenju tri MOST.ova ministra izgovorio je bez drame, kao prijatelje poziva na kavu.  Usput je i kritizrao

M. Marković/foto:screenshot


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

12 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

13 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

16 sati prije