Kategorije HrvatskaHrvatska

Ministar Tolušić o ostavkama u Upravi Hrvatskih Šuma : “Ne namjeravam isplatiti otpremnine i bonuse!”

Širi dalje

IZ Ministarstva poljoprivrede u četvrtak su priopćili da je tročlana Uprava Hrvatskih šuma (HŠ) dala ostavku, a ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić ih je izvijestio da im nema namjeru isplatiti otpremnine i bonuse.



Kako se navodi u priopćenju, Tolušić je održao u srijedu 16. studenoga sastanak s Upravom HŠ, predsjednikom Ivanom Pavelićem i članovima Marijom Vekić i Ivanom Ištokom.

S obzirom na afere vezane uz poslovanje Hrvatskih šuma o kojima su proteklih mjeseci izvješćivali hrvatski mediji, poziv ministra Upravi društva da ga izravno izvijeste o poslovanju i aktualnim zbivanjima potpuno je očekivan, stoji u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

Tom je prigodom postignut dogovor, temeljem kojega je donesena i odluka o sporazumnom prestanku radnog odnosa svih sadašnjih članova Uprave.

Po ugovoru, predsjednik Uprave Ivan Pavelić i članovi Marija Vekić i Ivan Ištok imaju pravo na otkazni rok od tri mjeseca, odnosno do odabira nove Uprave.

Uz dogovor o sporazumnom raskidu ugovora o radu, ministar Tolušić izvijestio je sva tri člana Uprave kako nema namjeru isplatiti ni otpremnine ni višemilijunske bonuse.

Odlukom Vlade od 3. studenoga ministar Tolušić imenovan je jedinim predstavnikom države u Skupštini Hrvatskih šuma.

Mediji su prijašnjih mjeseci pisali da Uprava Hrvatskih šuma tuži Hrvatske šume jer im nisu isplaćeni bonusi predviđeni ugovorom koji je u ime Skupštine Hrvatskih šuma s upravom potpisao tadašnji, SDP-ov ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Višemilijunske bonuse u državnoj tvrtki predstavnici mnogih stranaka i civilnog društva ocijenili su sramotnim.

Nakon toga je Jakovina rekao da je ta uprava dobro poslovala, nije imala ugovorene otpremnine i police životnog osiguranja pa su bonusi bila moguća nagrada, no da bez obzira na to prihvaća kritike i poziva kolege da povuku svoja potraživanja. Na odustanak od potraživanja tada su pozvali i član Predsjedništva SDP-a Branko Grčić i predsjednik stranke Zoran Milanović, koji je ocijenio da su bonusi u Hrvatskim šumama “propust”.

Maxportal/Hina


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Mislav Kolakušić: Ja sam jedini lijek protiv štakora s portala Index

Nezadovoljan anketom na portalu Index koja pokazuje da ga većina ljudi vidi kao "ljigavo smeće…

32 minute prije

Ovo je direktor Zračne luke Rijeka. Treba ga hitno smijeniti. Štetočina je

Ulazak autobusa  u prostor Zračne luke da bi preuzeo putnike lani je koštao 15 eura,…

2 sata prije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

14 sati prije