Kategorije HrvatskaNaslovna

Ovo je Željko Dolački, iz njegova ureda u MUP-u ukradeno je 280.000 eura i 2 kg zlata

Širi dalje

Iz Ured načelnika službe organiziranog kriminala Željka Dolačkog, u zgradu MUP-­a u Heinzlovoj ulici u Zagrebu, nepoznati lopovi ukrali su 280. 000 eura i oko dva kilograma zlata.



Novac i zlato zaplijenjeni su prije dva mjeseca na području Slavonije od čovjeka prezimena Ivić, koji se bavi trgovinom otkupom i prodajom zlata.

Ovo nije prvi slučaj krađe iz sjedišta MUP-a. U prosincu 2013. izbio je skandal kad je optuženom dileru trebalo vratiti zaplijenjeni novac – oko 108.000 kuna –  ali je novac, inače dokazni materijal, nestao iz MUP-a. Zaključeno je da su za njegov nestanak odgovorni inspektori koji su radili na slučaju.

Željko Dolački je i prije ove provale bio optuživan za podmetanja i nepravilnosti u radu te je protiv njega vrijeme vođen disciplinski postupak, a on je duže vrijeme bio pod suspenzijom da bi  2000. bio otpušten iz MUP-a.

U policiju se vratio 2003., devet godina radio je u Sisku, a načelnikom Odjela za suzbijanje organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke imenovan je u studenom 2012.godine. Slovio je kao pouzdanik i miljenik bivšeg ministra Ranka Ostojića.

Željku Dolačkom, načelniku Odjela za suzbijanje organiziranog kriminaliteta prije izbijanja ovog slučaja, bila je najavljena smjena a nakon jučerašnjeg događaja ona je već potpisana.

Ako ostane samo na smjeni?

Sindikat traži smjenu ravnatelja policije

Nacionalni sindikat policije je zbog ovog slučaja u dopisu ministru Vlahi Orepiću zatražio smjenu ravnatelja policije i načelnika Policijske uprave zagrebačke.

“Želimo podsjetiti da je u periodu od petka do ponedjeljka  iz prostorija Policijske uprave Zagrebačke, počinjenjem teškog kaznenog djela teške krađe otuđen navedeni novčani iznos od 280 000 eura i 2 kg zlata,  a koji je od građana oduzet prije više od dva mjeseca, ali unatoč obvezi odgovornih nije na zakonit način zbrinut te je zbog propusta u smještaju, nažalost isto bilo povod pojedincu ili više osoba da očito imajući saznanja počine navedeno teško kazneno djelo”, stoji u dopisu Sindikata.

D. L . /Foto:mup.hr


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

2 sata prije

Plenković o internoj anketi, pregovorima s DP-om i susretu s Milanovićem: Sve ste vidjeli…

Premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu u Okučanima nakon obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije…

2 sata prije

Milanović i Plenković u Okučanima, nad Hrvatskom lete Rafalei

Budnicom Orkestra Oružanih snaga ulicama Okučana u srijedu ujutro je počelo obilježavanje 29. obljetnice Vojno-redarstvene…

5 sati prije