Kategorije HrvatskaNaslovna

POBUNA u SDP-u Slavonije: Nezadovoljni listama ne žele sudjelovati u kampanji

Širi dalje

ČLANOVI SDP-a u Slavoniji predsjedniku stanke zamjeraju pretjeranu zaštitu Tihomira Jakovine, kao i to što je nakon njegova odustajanja na treće mjesto izborne liste u 5. izbornoj jedinici postavio Jakovini blisku Martu Luc-Polanc, piše Nacional.



Manje od mjesec dana prije održavanja prijevremenih parlamentarnih izbora, u slavonskom SDP-u vlada veliko nezadovoljstvo zbog načina na koji je predsjednik stranke Zoran Milanović riješio situaciju s bivšim ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom.

Po riječima jednog visokopozicioniranog člana stranke, to nezadovoljstvo je toliko da su neki članovi odustali od sudjelovanja u predizbornoj kampanji čime se može dovesti u pitanje očekivani rezultat Narodne koalicije u 5. izbornoj jedinici, gdje je nositelj liste bivši gradonačelnik Požege i dugogodišnji saborski zastupnik SDP-a Zdravko Ronko.

Izvor iz SDP-a za Nacional je ispričao da središnjica stranke očekuje da lista Narodne koalicije na ovim izborima ostvari puno bolji rezultat nego što je to ostvareno u studenom prošle godine, kada je lista predvođena SDP-om osvojila 25,56 posto glasova, što je bilo dovoljno za četiri mandata.

U SDP-u se nadaju da će na novim izborima osvojiti barem jedan mandat više, ali zbog loše atmosfere unutar dijela stranke neki od njih smatraju da će se te želje teško ostvariti.

MP/foto:sbplus.hr


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

53 minute prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

4 sata prije

Plenković o internoj anketi, pregovorima s DP-om i susretu s Milanovićem: Sve ste vidjeli…

Premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu u Okučanima nakon obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije…

4 sata prije