Kategorije HrvatskaNaslovna

Poznate li Sašu: Dva je mjeseca bio u Savskoj, kad je otjeran organizirao je protuprosvjed

Širi dalje

SAŠA je Slavonac. Više od dva mjeseca proveo je s braniteljima u Savskoj. U studenom i prosincu viđao sam ga svakodnevno. Sa slušalicama na ušima motao se oko šatora, stalno s vrećicama u rukama. Katkad dobre volje, a katkad vidno neraspoložen. Govorio je da je glupo što branitelji ne primaju alkohol pa nema što popiti.



Darovatelji koji su posjećivali branitelje u Savskoj često bi uz hranu, i pokoju donaciju, donijeli i piće. Samo u jednom danupred Božić, u Savsku je stiglo više od 70 litara vina. Sve je vraćeno darovateljima. Alkohol među prosvjednicima u nije dopušten.

Nakon Božića Sašu više nisam viđao u Savskoj. Kažu da se naljutio na Ličane koji su dan ranije posjetili branitelje, donijeli ličke specijalitete među kojima je bila i pečena janjetina. Saša je zakasnio na janjetinu i zamjerio ženama što mu nisu ostavili.

Domaćice u šatoru zezale su ga da je kao Slavonac navikao na odojak, pa na njega nisu računale. Premda je bio incidentan kažu da su mu nekoliko puta novčano pomagali i slali pakte pomoći za obitelj.

Kad je njegovo ponašanje prešlo sve granice zamoljen je da ode. Napustio je društvo u Savskoj. Branitelji kažu da je oko 80 dana (?) spavao u šatoru, a danas se priključio militantnoj skupini Occupy Croatia i postao jedan od vođa kontra prosvjeda.

D. Lukić
Foto: M. M./Maxportal


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

7 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

13 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

13 sati prije