Kategorije HrvatskaNaslovna

SDP bira predsjednika: Milanović ili Komadina saznat ćemo oko 21 sat

Širi dalje

ČLANOVI SDP-a u subotu će birati predsjednika stranke za iduće četverogodišnje razdoblje između dvojice kandidata, aktualnog predsjednika  Zorana Milanovića te potpredsjednika SDP-a i primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine.



Izbori će se, sukladno statutu stranke, održati po načelu “jedan član – jedan glas”, po kojemu su održani i 2012., no tada je Milanović za predsjednika potvrđen kao jedini kandidat.

Članovi stranke glasovat će na biračkim mjestima u općinskim, gradskim i mjesnim organizacijama između 9 i 18 sati, osim u organizacijama s manje od 30 članova kojima je omogućeno da birališta otvore kasnije.

Središnja izborna komisija privremene neslužbene rezultate bi trebala objaviti u 21 sat, nakon čega se očekuju izjave dvojice kandidata.

Izborna kampanja u SDP-u traje još od sredine siječnja, a suparnički stožeri nerijetko su se javno služili teškim riječima, za što se Milanović ispričao na završnom skupu u četvrtak, poručivši članstvu da mu je žao ako je bilo teških riječi, te da u tome nije bilo zle namjere.

Članovima stranke Milanović je ponudio nastavak borbe s HDZ-om, poručujući kako ne namjerava odstupiti od lijevo-liberalnih vrijednosti, dok je Komadina kampanju gradio oko odnosa u stranci, obećavajući da će svi članovi biti uključeni u donošenje kadrovskih odluka, od izbornih lista do ministara i premijera.

U samoj završnici kampanje iz dvaju su tabora u javnost neslužbeno dospijevale i najave poslijeizbornih “čistki”, no obojica kandidata javno su isticali da se ne namjeravaju osvećivati neistomišljenicima.

MP/Foto:FaH


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

1 sat prije

Plenković o internoj anketi, pregovorima s DP-om i susretu s Milanovićem: Sve ste vidjeli…

Premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu u Okučanima nakon obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije…

2 sata prije

Milanović i Plenković u Okučanima, nad Hrvatskom lete Rafalei

Budnicom Orkestra Oružanih snaga ulicama Okučana u srijedu ujutro je počelo obilježavanje 29. obljetnice Vojno-redarstvene…

4 sata prije