Kategorije HrvatskaNaslovna

Trijumf HDZ-a u Karlovcu: Osvojili 36 od 38

Širi dalje

D. Lukić/Foto:FaH

Prema prvim neslužbenim podacima HDZ s partnerima je osvojio 65,9 posto glasova, a koalicijske liste na čelu s SDP-om 18,8 posto. 

Na tiskovnoj konferenciji u HDZ-u, predsjednik Gradske organizacije te stranke Damir Mandić rekao je da će koalicijska lista HDZ-a u 36 od 38 vijeća imati šest i više mandata (od ukupno 11) i da bi u njima mogla upravljati samostalno, ali da će ponuditi suradnju svima koji su ušli u vijeća.



Karlovački gradonačelnik Damir Jelić (HDZ) istaknuo je da pobjeda HDZ-a u Karlovcu dolazi nakon uspjeha te stranke na izborima za Europski parlament, lokalnim i ponovljenim lokalnim izborima te izborima za predsjednika Republike.

Predsjednik karlovačkog gradskog odbora SDP-a Žarko Latković nije htio komentirati izborne rezultate, uz obrazloženje da će to učiniti na konferenciji za novinare u ponedjeljak.

Iznenađenje izbora su četiri osvojena mandata Hrvatske konzervativne stranke u Gradskoj četvrti Dubovac, koliko je osvojio i HDZ. U Mjesnom odboru Sjeničak-Utinja, pobijedila je Samostalna demokratska srpska stranka te od 11 osvojila pet mandata.

Prema prvim neslužbenim podacima Gradskog izbornog povjerenstva, na mjesne izbore u Karlovcu se od 49.117 upisanih birača odazvalo 10.114 ili 20,57 posto.

Za izbore su bile prijavljene 92 kandidacijske liste, od čega ih je 47 bilo u gradskim četvrtima i 45 za mjesne odbore. Izbori su održani na 63 biračka mjesta.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Splićanka Petra je osvojila 10.000 eura, odustala je na pitanju iz Biblije

Splićanka Petra Odžak (30) u ovotjednom izdanju kviza Tko želi biti milijunaš osvojila je najveći…

6 minuta prije

Hrvatska pošta lani isporučila 15 milijuna paketa, dobit 25 mil. eura

Hrvatska pošta je u protekloj godini zabilježila povećanje prihoda i neto dobiti što je rezultat…

2 sata prije

Preminula Manca Košir, pamtimo ju po liku Janice iz kultnog filma “Breza”

Poznata slovenska novinarka i glumica Manca Košir preminula je u 77. godini, objavili su slovenski…

2 sata prije