Kategorije HrvatskaNaslovna

Vitez od Odžaka pristupio HSP-u Ante Starčević: Je li to početak kraja bivše stranke Ruže Tomašć

Širi dalje

NEKADAŠNJI zastupnik u Hrvatskom saboru dr. Anto Kovačević novo je pojačanje HSP AS, priopćili su iz te stranke.



Svjetonazorsku i političku bliskost programu koji zagovara HSP AS potvrdio je potpisivanjem stranačke zamolnice. Istu je svečano potpisao u Zagrebu 25. kolovoza 2015. godine u nazočnosti najviših stranačkih dužnosnika.

Prrijemu dr. Kovačevića u redove HSP AS nazočili su predsjednik stranke Ivan Tepeš, članovi Predsjedništva Robert Balić i Zdenko Lučić te glavni tajnik Pero Ćorić.

Anto Kovačević rođen je  u Odžaku u Bosanskoj Posavini 1952. godine.  Sam sebi je nadjenuo naslov “vitez od Odžaka” i skladao prikladni pjesmuljak “ja sam vitez od Odžaka grada, ne bojim se Beograda”.

U propćenju  vezano za novu akviziciju HSP AS o Kovačeviću se redaju  pohvale.

Piše da je doktorirao je filozofiju u Beču, a za vrijeme komunističkog režima 1981., uhićen je i u montiranom političkom procesu osuđen na osam i pol godina zatvora i konfiskacija imovine. Nakon žalbe kazna je smanjena na šest godina te je Kovačević u zatvoru u Zenici bio do 1987. godine.

Amnesty International proglasio ga je “zatvorenikom savjesti” jer u zalaganju za promjenu državnog sustava nije zagovarao nasilje.

Iz njegovoga političkoga djelovanja u samostalnoj Hrvatskoj ostala je zapamćena izjava u Saboru o tadašnjoj zastupnici Vesni Pusić da “nije za mudraca nego na madraca“.

Manje je poznato da je Anto Kovačević, i njegova bivša stranka, upravo upravo s Vesnom Pusić sudjelovao u rušenju HDZ-a dr. Franje Tuđmana.

D. Lukić/foto: hspas.hr

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

10 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

11 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

14 sati prije