Kategorije HrvatskaNaslovna

Vladin Ured za obnovu hitno zapošljava sedam uhljeba, među njima čak dva savjetnika za medije

Širi dalje

ZAJEDNICA povratnika Hrvatske uputila je Otvoreno pismo premijeru Zoranu Milanović, potpredsjedniku Vlade i ministru regionalnog razvoja i fondova EU Branku Grčiću, predstojnici Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Mirela Stanić-Popović te ministru uprave RH Arsenu Bauku u kojem prosvjeduju zbog zapošljavanja sedam novih djelatnika po hitnom postupku.



Zapošljavanje se događa u tehničkom mandatu Vlade na odlasku, a da apsurd bude veći Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje zapošljava dva savjetnika za odnose s javnošću.

Da situacija bude apsurdnija na službenoj stranici Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje vidi se da  već imaju zaposleno dvoje savjetnika za odnose s javnošću Ivicu Preskara i Dubravku Vidović. S dvoje novih imat će ih više nego američki Kongres

U otvorenom pismu Zajednica povratnika navodi:

“U Narodnim Novinama br. 110/15 od 13. listopada 2015. godine Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje raspisao je natječaj za prijam u državnu službu po izvanrednom postupku za sedam izvršitelja.

Broj radnih mjesta u Državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje povećan je Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem redu Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje od 24. rujna 2015. godine klasa: 011-01/15-02/02, ur. Broj: 510-07-01-02/2-15-10. U preambuli spomenutog pravilnika navodi se da je prethodnu suglasnost na izmjene i dopune dao Ministar uprave.

Zajednica povratnika Hrvatske postavlja pitanje je li u vrijeme kada je Sabor Republike Hrvatske raspušten i kada Vlada RH obavlja tehničke poslove dopušteno i zakonito primati nove državne službenike i namještenike i jesu li oni uopće potrebni?

Na ovo pitanje posebno nas potiče činjenica da se za gospođu Mirelu Stanić-Popović uvode dvoje izvršitelja na poslove savjetnika za odnose s javnošću!!!

Posebno nas zanima hoće li prijam dvoje savjetnika za odnose s javnošću pridonijeti bržem rješavanju problema na područjima posebne državne skrbi, odnosno na ratom stradalim područjima?

Podsjećamo da skoro pune tri godine nije doneseno niti jedno rješenje o stambenom zbrinjavanju povratnika na ratom stradalim područjima, pa ukoliko prijam ovih silnih savjetnika i stručnih suradnika ima za cilj ubrzanje postupaka, još ćemo jedan puta razmisliti o svrsishodnosti ovoga natječaja.

Za sada, upozoravaju nas da se radi isključivo o stranačkom uhljebljivanju članica i članova SDP-a i SDSS-a.

Neki drugi tvrde da se proračun Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje opterećuje novim plaćama jer je ostao višak sredstava propašću izmjena i dopuna Zakona o obnovi kojim je trebalo isplatiti 267 milijuna i 300 tisuća kuna ratne štete onima koji su štetu pretrpjeli u “terorističkim akcijama i javnim demonstracijama”, dakle Srbima.

Poštovana gospodo, pozivamo Vas da poništite navedeni natječaj jer je nezakonit i nemoralan.”

MP/ Foto:Braniteljski.hr


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Sestre Jurković i braća Sinković u finalu Europskog prvenstva. Utrke sutra

Nakon sestara Ivane i Josipe Jurković nastup u finalu Europskog prvenstva, izborila su i  braća…

3 sata prije

Potresna snimka Vukovarke koja od ’91. traži svog oca: “Pred mojim očima si ga odveo”

Vukovarka Iva Radić dočekala je ispred Tužiteljstva u Beogradu Jovana Radana, čovjeka za kojega tvrdi…

4 sata prije

HNiP: Laži i podvale tzv. HND-a i tjednika Novosti po uzoru na “srpski svet”

Hrvatski novinari publicisti reagirali su na press konferenciji HND-a na kojoj su govorili Hrvoje Zovko…

5 sati prije