Kategorije HrvatskaNaslovna

Za Radmanovu namjeru da mu da otkaz Bilić saznao za posjeta braniteljima u Savskoj

Širi dalje

Branimira Bilića od otkaza može spasiti jedino reakcija Kolinde Grabar Kitarović koja je javno upozorila Radmana da razmisli o progonu novinara s kojima se ne slaže



BRANIMIR BILIĆ, urednik i komentator HTV-a, mogao bi se uskoro pridružiti Hloverki Novak Srzić i Elizebeti Gojan, i postati bivši djelatnik HRT-a.

Već je pokrenuta je procedura davanja izvarednog otkaza ugovora a sve zbog pisma kojeg je uputio članovima Programskog Vijeća, upozoravajući na kaos i loše stanje na Prisavlju.

Samo dva sata nakon što je e-mailom uputio to pismo, stigao mu je zahtjev šefice Lamije Alečković da obrazloži manjak radnih sati na televiziji, jer poznata je odredba Radmana urednicima i novinarima na HTV-u naredio da od jutra do mraka borave na Prisavlju, umjesto da na terenu skupljaju vijesti.

Kako je Branimir Bilić dovođenjem partijskog kadra među prvima degradiran i ukinuta mu je emisija, nakon dvije godine nerada sadašnje rukovodstvo smilovalo mu se i dalo projekt na 4. programu. Emisiju koja ide uživo s dva gosta novinarski mag poput Bilića odradi za najviše dva radna dana, a ostatak vremena valjda treba besposleno sjediti u redakciji i brojati muhe po zraku.

Budući da nije riječ o ozbiljnom kršenju Ugovora o radu, a nemajući neki drugi mehanizam da ga se kazni zbog pisma upućenog članovima Programskog Vijeća, Uprava se odlučila na kažnjavanje zbog smanjenog broja radnih sati u veljači.

Bilić ima 8 dana za obrazloženje i odgovor na prijavu, a nakon toga Pravna služba odlučuje ima li dovoljno elemenata za davanje izvarednog otkaza ili samo opomenu pred otkaz. Neslužbeno se doznaje da je Goran Radman već je odlučio i Biliću dati otkaz, samo želi poštovati zakonsku proceduru.

Branimir Bilić je za pismo otkaza saznao za vrijeme posjete braniteljima u Savskoj. Hoće li mu to biti otegotna okolnost?

M. Marković
Foto: Maxportal

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

11 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

12 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

15 sati prije